מחאת עובדי משרד החוץ (צילום: עובדי משרד החוץ)
עובדי משרד החוץ חוזרים לעבוד | צילום: עובדי משרד החוץ

לאחר שנה של סכסוך עבודה ושבוע וחצי של שביתה חסרת תקדים, שכללה סגירה הרמטית של משרד החוץ בירושלים יחד עם 103 שגרירויות ישראל בעולם, נחתם הערב (ד') הסכם בין ועד עובדי המשרד לנציגי משרד אוצר. על ההסכם חתמו יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן, והממונה על השכר באוצר עו"ד קובי אמסלם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

"ההסכם מביא בשורה משמעותית לעובדי שירות החוץ של מדינת ישראל", אמר ניסנקורן לאחר החתימה. "ההסכם מחזק את רווחתם של שליחי המדינה, שעושים מלאכתם נאמנה לילות כימים למען המדינה הרחק מביתם".

לדברי ועד העובדים, ההסכם שנחתם מכיל פתרונות חשובים לחלק מהבעיות של השירות הדיפלומטי. "אנו שמחים שמדינת ישראל הבינה את הקשיים עמם נאלצים להתמודד עובדי משרד החוץ של ישראל, ומצרים על הנזק המיותר שנגרם. מחר יחזרו העובדים לשרת את המדינה בקו החזית העולמי". העובדים ציינו כי ההסכם שנחתם היום מהווה מתווה עקרונות בסיסי להסכם קיבוצי מפורט שאמור להיחתם בתוך חודש.

שביתה במשרד החוץ, ארכיון (צילום: ועד עובדי משרד החוץ)
"הכירו בחשיבות השירות הדיפלומטי" | צילום: ועד עובדי משרד החוץ

"נאבקים בקו החזית של ישראל יום יום"

"אני מקווה כי ההסכם שנחתם יאפשר לנו להמשיך לגייס לשורותינו את העובדים הטובים ביותר בשירות הציבורי", אמר יאיר פרומר, יו"ר ועד עובדי משרד החוץ. "אנחנו גאים מאד בכל עובדי משרד החוץ שהפגינו נחישות חסרת תקדים וידיעה לכל אורך הדרך שהצדק ינצח ומודים לאותם עשרות אלפים בארץ ובחו"ל שתמכו במאבק וסייעו להצלחתו".

"מדינת ישראל הכירה בחשיבותו של השירות הדיפלומטי", הוסיף פרומר. "העובדים נאבקים בקו החזית של ישראל יום יום בכל מדינות העולם. מרגע זה יחזרו הדיפלומטים לעמוד על משמר הביטחון הלאומי של ישראל מסביב לגלובוס ומסביב לשעון".

שר החוץ אביגדור ליברמן בירך על סיומה של שביתת העובדים ואמר כי ההסכם שנחתם הוא הסכם טוב הן לעבודת המשרד והן לעובדים במשרד. "ההסכם יוצר מודל תעסוקתי חדש שנותן מענה לצרכים המקצועיים של משרד החוץ ומודל כלכלי שנותן מענה לצרכי העובדים, בכל רמות השכר במשרד החוץ", הדגיש. "חבל שהדברים נעשו תוך פגיעה בציבור הרחב אך מה שחשוב עכשיו הוא שציבור עובדים יעיל ואיכותי יוכל להמשיך ולפעול לחיזוק מעמדה ולייצוגה הראוי של מדינת ישראל בעולם".

עיקרי ההסכם:

• שכר השליחים בחו"ל יקבע על- ידי מנגנון בלתי תלוי, כנהוג במדינות הOECD.
• פיצוי על אובדן ההכנסה של התא המשפחתי עקב ריבוי שליחויות.
• תשלום עבור דריכות מבצעית שמבצעים עובדי המשרד.
• פיצוי על אובדן הפנסיה של משפחות השליחים.
• הרחבת התמיכה במשפחות השליחים- החזר הוצאות על חינוך, השמה מקצועית לבני ולבנות הזוג.
• תיקון אפליית השכר למקבלי השכר הנמוך.