קיץ האחרון יצאו עשרות חברות במשק, המעסיקות יחד עשרות אלפי עובדים, לחופשה בחודשי הקיץ. הנוהג המוכר בעיקר מהמגזר הציבורי, מנומק על ידן בחיסכון בחיסכון בעלויות התפעול בתקופה זו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ם חגי, בעל עסק בתחום השיפוצים, הסביר ל"תכנית חיסכון" את היתרונות שבחופשה הכפויה. "בכל מקרה זו תקופה שעובדים רוצים לצאת לחופש. גם אם לא היינו מוציאים לחופשה כפויה, רוב העובדים היו מבקשים במהלך החודשיים האלו את החופש שלהם. אם אני מוציא עובד אחד לחופשה, אז זה תוקע את כל העבודה באמצע", הסביר.

בדיקה שערכה חברת "עוקץ מערכות" עבור "תוכנית חיסכון" מצביעה על עלייה של כ-14% בשיעור החברות במגזר הפרטי שהוציאו את העובדים בחודשים יולי ואוגוסט לחופשה כפויה. מבין 850 חברות המעסיקות כ-20 אלף עובדים עולה כי תחום ההיי טק מוביל את התופעה (47%). אחריהן, משרדי עורכי דין עם יותר מ-10 עובדים. בהמשך עם 40%, בתי דפוס של עד 10 עובדים. במרפאות ובתעשיות המזון, מתברר שחופשה מרוכזת נפוצה יחסית פחות - כ-20% מהעסקים שנבדקו.

מטוס "אייר פראנס" שנחת ביוטה (צילום: רויטרס)
יוצאים לחופשה מרוכזת בקיץ. אילוסטרציה | צילום: רויטרס

"המעסיקים מוציאים לחופש בחודשים בהם יש פחות עבודה"

"המעסיקים אמנם משלמים את כל ההוצאות הקבועות, אך יחד עם זה הם גם חייבים לתת לעובדים חופש, והם מעדיפים להוציא את העובדים לחופש בתקיפה שיש פחות עבודה", סיפר עמי ברגמן, מנכ"ל חברת "עוקץ מערכות". "הרבה מאוד לקוחות נמצאים בחו"ל או בחופש, או בחופשה מרוכזת שקיבלו על ידי המעסיק", הוסיף.

עו"ד דן לפידור, מומחה לענייני עבודה, הסביר כי ההוצאה לחופשה הינה חוקית. "מותר להוציא את העובדים לחופשה כפויה בהודעה מוקדמת של שבועיים. בדרך כלל, בחופשות לא מנכים את מלוא ימי החופשה חלק מהמעבידים", נימק.