לפני שבע שנים נפתח גשר גדול מעל נחל הירקון ומסילת ברזל ברחוב מבצע קדש בגבול שבין תל אביב, רמת גן ובני ברק. אמנם כלי הרכב כבר לא נאלצים להמתין כשרכבת חוצה, אך מאות הולכי רגל שרוצים לחצות את הרחוב או להשתמש בתחנות האוטובוס שעל הגשר נאלצים לעלות ולרדת גובה מקביל לשלוש קומות. מדרגות נעות או מעלית - אין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר באחד הצמתים העמוסים בגוש דן. הוא מקשר בין תחנת הרכבת של בני ברק, איצטדיון רמת גן, קניון איילון ומרכז דן דיזיין בבני ברק. מסילת הברזל שחצתה את הרחוב הובילה להחלטה לבנות גשר עליו תעבור כל התנועה, וזה נחנך בסוף 2006. גם תחנות האוטובוס שהיו על הרחוב הועברו אל הגשר, וההגעה אליהם אפשרית רק באמצעות גרמי מדרגות, רובם לולייניים.

אין כל אפשרות לעבור את הכביש מבלי לעלות על הגשר - מסילת הברזל מגודרת והאפשרות היחידה לחצות את הירקון היא רק בגשר הולכי רגל שנמצא 600 מטרים מערבה. כל מי שמגיע מרמת גן או בני ברק ומעוניין להגיע לתחנת הרכבת חייב לעלות על הגשר, וכן כל מי שמעוניין להגיע מהרכבת לאזור הקניונים או האיצטדיון.

כל תחנות האוטובוס נמצאות על הגשר

כל המשתמשים בתחבורה הציבורית נאלצים לעלות לגשר, כי כל תחנות האוטובוס הועברו אליו. אין באזור שום גישה אלטרנטיבית שאינה מחייבת לעלות במדרגות, למרות גובהן, וזאת למרות מספר האנשים הגבוה שמגיע לאזור.

"קשה מאוד למבוגרים במיוחד, זאת בעיה גדולה מאוד", אומר רפי ג'רבי, הולך רגל. אני משתדל לא לבוא לפה בגלל המדרגות. זה פשוט מוות לעלות את זה". ראובן שהגיע עם עגלת תינוק אומר שלעלות עם העגלה זאת משימה בלתי אפשרית: "אי אפשר בכלל לעלות, המדרגות צרות, אם אין עזרה אתה לא יכול לעלות". הפתרון, על פי התושבים, ברור: "צריך לעשות מעלית", אומרת סוניה שהמתינה לאוטובוס בתחנה שעל הגשר.

מחברת נתיבי איילון האחראית על הגשר נמסר בתגובה: "ישנם מגוון פתרונות תנועה המוצעים לעוברים ושבים, כאשר הרמפות מאפשרות תנועה אל ומהגשר לאנשים עם צרכים מיוחדים. המדרגות מותאמות לכאלה שאינם מוגבלים".

עוד נמסר כי "הגשר אינו במצבו הסופי, ובעתיד אמור להבנות חלק נוסף עליו יעבור הקו הצהוב של מערכת הסעת ההמונים. בהתאם לכך נבחנות חלופות להנגשה טובה יותר בין הגשר לתחנת הרכבת".