פארק המים חפץ חיים הוא אחד מאתרי הבילוי המרכזיים והידועים בקיץ של הציבור הדתי-חרדי, אבל הוא ידוע גם בשל ריבוי התאונות שאירעו בו בשנים האחרונות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כך נראה מסלול המפגעים שפוגשים הילדים בפארק: ברזלים חתוכים וחלודים, מוטות מזדקרים ללא סימון, כבלי חשמל חשופים וספסלים שבורים. זו לא רק תחזוקה לקויה ומסוכנת, זה לא רק החשש מילד שייפול על ברזל - יועץ בטיחות מומחה שנכנס לפארק כדי לאמוד את רמת המסוכנות שלו, מצליח להתקרב אל בלוני הגז שנמצאים סמוך לגדר ההיקפית. גיץ קטן מגפרור או ממנגל והבלונים יכולים להתלקח ולגבות חיי אדם.

לא רחוק משם נמצא מתקן קרוניות. שער הכניסה אליו נשאר פתוח כל הזמן, הילדים יכולים לצאת ולהיכנס כשהרכבת נוסעת והמדריך יושב במקום ולא משגיח - אפילו לא מוודא שהנוסעים חוגרים חגורות בטיחות, והם באמת לא חגורים. "המצב הבטיחותי של המקום הוא לא מזהיר", אומר צחי פרידמן, יועץ בטיחות. יש מקום לשיפורים, יש כמה נקודות שהן נקודות כשל קריטיות שיכולות להסתיים בתאונות מאוד קשות". הליקויים הללו חמורים, ובמקום כמו חפץ חיים, שבו כבר אירעו שלל תאונות - הם חמורים שבעתיים.

שורה של תאונות בשנים האחרונות

שורה של ליקויים ותאונות בפארק חפץ חיים (צילום: חדשות 2)
שורה של ליקויים ותאונות בפארק חפץ חיים | צילום: חדשות 2

ביולי האחרון טבע שם למוות ילד בן שבע. לפני כשנה פונו שש נערות לבית החולים אחרי שנחבלו מהתהפכות קרונות. חודשיים לפני כן נפל ילד נוסף מאחד המתקנים ופונה גם הוא לבית החולים. בקיץ 2011 אירעו שם שני מקרים קשים: באחד מהם נפל נער בן 17 מרכבת ההרים ונפצע באורח בינוני. ילד בן שש פונה במצב קשה לאחר שטבע בבריכת הגלים במקום. ארבע תאונות נוספות אירעו בשנים 2009-2010.

"אנחנו מתריעים שנתיים בפני הרשויות ומבקשים שהפארק ייסגר כדי לטפל בליקויי הבטיחות", אומרת אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים. "מה שקורה הוא שהפארק נבדק על ידי מומחי בטיחות ושוב ושוב מקבל אישורי תפעול".

מהמועצה האזורית נחל שורק, האחראית לפארק, נמסר בתגובה: "האתר פועל על פי חוק רישוי עסקים והוא בעל האישורים הנדרשים להפעלתו. יתרה מכך, המועצה מקיימת ביקורות מזדמנות ומתוכננות. גבי הממצאים שלכם, אבקש לפנות למנהל פארק המים לקבלת תשובות". מנהל הפארק, לעומת זאת, הפנה בחזרה למועצה האזורית. וכשכך נזרקת האחריות מאחד לשני, אין פלא שלא נמצא מענה גם לליקויים.