אבל כבד ירד על בית משפחת עופר בתל אביב, עם הידיעה על דבר מותו של סמי עופר, הבוקר. עשרות מנחמים הגיעו לבית המשפחה משעת בוקר מוקדמת, והלוויתו תיערך ביום ראשון בשעה 16:00 בבית העלמין "טרומפלדור" בתל אביב.

"הוא היה אחד מאחרוני דור אלי הספנות הגדולים, אדם כריזמטי, בעל חושים חדים לעסקים ויכולת שיפוט מעולה לאופיים של בני אדם", נכתב הבוקר בהודעה שפרסמה המשפחה. "הוא ייזכר בשל כושרו לעמוד בראש קבוצה מצליחה של ספנות ועסקים בינלאומיים, המתנהלת תחת עין קפדנית ובוחנת של צוותי ניהול וצוותי ים נאמנים ומסורים".

"הוא היה איש עסקים מזהיר, שהתפתח והשתלב בכל שטח עסקי שבו עסק במהלך הקריירה שלו, ותמיד ידע איך לנצל הזדמנויות בעסקים, תוך הקפדה על ערכי הגינות ומוסר", נכתב עוד. "הוא היה איש נאמן למילתו בעסקים שבהם למוניטין היתה חשיבות מרבית".

נכסים בשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר

סמי עופר נולד ב-1922 ברומניה ומשפחתו עלתה לישראל ב-1924. הוא עבד כנער שליח בסוכנות אוניות בחיפה והיה חבר בארגון ה"הגנה" לפני קום המדינה. ברבות הימים הפך לאחד הישראלים העשירים ביותר, איל ספנות שבבעלותו נכסים בשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר. הוא גם נחשב לאספן אמנות בולט, ובין היתר רכש בשנת 2006 ציור של ואן גוך ב-40 מיליון דולר.

בשבוע האחרון, בו חלה הידרדרות במצבו הרפואי של עופר, התפוצצה פרשת "עופרגייט", במסגרתה הואשמה משפחת עופר בסחר עם אירן דרך חברות ספנות שבשליטתה. ארה"ב אף הטילה סנקציות על חברת טנקר פסיפיק הסינגפורית, לאחר שזו מכרה מכלית לאירן. הפרשה הסתעפה ונודע כי חברות ספנות נוספות של משפחת עופר סחרו עם אירן, כאשר את הפרשה עדיין אופף מסתורין רב. ראש המוסד לשעבר מאיר דגן נחלץ להגנת משפחת עופר וקרא להפסיק "לטפס" על המשפחה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק