האישום בוטל. ליף (צילום: עודד קרני, mako)
דפני ליף. זכתה לצל"ש | צילום: עודד קרני, mako

דפני ליף, מראשי המאבק החברתי, ספגה לאחרונה לא מעט ביקורת על כך שלא שירתה בצה"ל. ליף סבירה כי הסיבה ששוחררה מהצבא, נובעת ממחלת הנפילה שממנה היא סובלת. 

על אף העובדה שלא שירתה בצבא, בסיום עצרת הענק שבה השתתפו מאות אלפי בני אדם במוצאי שבת בתל אביב, פנה אליה אלון, לוחם מילואים ביחידת חי"ר מובחרת, והעניק לה את עיטור הצל"ש שבו זכה במהלך הלחימה במלחמת לבנון השנייה. כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות".

אלון זכה בעיטור במהלך שירותו בחטיבת אלכסנדרוני שלחמה בלבנון במשך שבועיים. הגדוד שלו קיבל צל"ש במהלך חודש ספטמבר 2007 כהוקרה על פגיעה בעשרות מחבלי ארגון החיזבאללה במהלך הלחימה.

"המלחמה הזו חשובה יותר מכל דבר אחר"

במוצאי שבת האחרון הגיע אלון להפגנה מביתו שבצפון במיוחד כדי להעניק לדפני את הצל"ש. הוא סיפר בהתרגשות: "זה מגיע לה יותר מאשר לי, היא עשתה דבר מדהים".

ליף שיתפה אתמול בתחושות שהיו לה עם קבלת העיטור מאלון. "הוא אמר לי 'את עושה משהו גדול', וציין שהמלחמה הזו חשובה יותר מכל דבר אחר, לא היו לי מילים, ועד עכשיו אין לי", אמרה ליף בהתרגשות והוסיפה: "אשמור על הצל"ש הזה מכל משמר".

"אם יתברר שמדובר בסרבנית גיוס על מנהיגי המחאה להתנער ממנה לחלוטין"

בשבוע שעבר הפיץ ארגון "ישראל שלי", המזוהה עם מועצת יש"ע, מסמך מ-2005 הנקרא "מסמך שמיניסטים" המזוהים עם השמאל, ובו חתומה ליף על קריאה שנשלחה לראש הממשלה דאז אריאל שרון נגד שירות בצה"ל ביהודה ושומרון.

באותו המכתב, עליו לכאורה חתומה ליף, האשימה היא ויתר האישים שתמכו בו כי "ישראל דורסת זכויות אדם בשטחים ומבצעת שם הוצאות להורג ללא משפט".

איילת שקד, יו"ר "ישראל שלי" ומי שהייתה בעברה גם מנהלת לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמרה כי "אם יתברר שאכן מדובר בסרבנית גיוס שאינה בוחלת בדרכי השקר, על מנהיגי המחאה להתנער ממנה לחלוטין ולמדר אותה מכל פעילות באופן מיידי".

מקורביה של ליף העבירו בשמה תגובה שבה ביקשה למסור: "לא עשיתי צבא בשל בעיות בריאותיות. לו הייתי כשירה בריאותית לשרת בצבא - הייתי משרתת". ליף בחרה שלא להתייחס למכתב עצמו בתגובתה.

אמש גורשה ליף בקללות ממאהל המחאה בחולון

אתמול בשעות הערב דפני ליף וכמה מחבריה ממאהל רוטשילד, הגיעו למאהל ג'סי כהן בחולון זמן קצר לאחר שהעירייה הוציאה צו פינוי למאהל עד 3:00 לפנות בוקר. ליף ואנשיה התקבלו שם על ידי פעילים שקראו להם להסתלק מהמקום. זמן קצר אחר כך, פרץ שם עימות פיזי בין כמה מפעילי המאהל החולוני. רק כעבור מספר דקות נרגעו הרוחות, וליף שבה למאהל, שם אמרה: "יש כאן קהילה שלמה של אנשים קשי יום שאין להם ללכת. אני נשארת איתם פה עד שיימצא להם פתרון הולם".

הסיבה לסערת הרוחות במקום היא העובדה שרבים מבין יושבי המאהל בג'סי כהן ממתינים כבר שנים ארוכות לפתרונות של דיור ציבורי. בשבועות האחרונים, שלאורכם נמשכה המחאה החברתית, הוקמו במאהל גם צריפים עשויי עץ שאוכלסו גם במשפחות שלמות. אמש הודיעה העירייה לפעילים כי עליהם להתפנות, וחלק מהם בחרו לפרוק את זעמם דווקא על מי שהפכה למנהיגת המאבק החברתי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק