אביגדור ליברמן, אמש (צילום: חדשות 2)
אביגדור ליברמן | צילום: חדשות 2

הוא אמנם לא זכה ב-20 מנדטים, אבל אי אפשר להגיד "לא ידענו".הצלחתו של אביגדור ליברמן בבחירות היא לא באמת הפתעה. הסקרים נבאו לו תוצאות גבוהות של בן 15 ל-19 מנדטים, והוא לא אכזב את בוחריו. רבות נאמר על עלייתו המטאורית, והפופולריות הגואה שלו מאז מבצע עופרת יצוקה עברה תחת סכין המנתחים של כל הפרשנים הפוליטיים.

הוכחה חותכת לרלוונטיות של ליברמן התקבלה יום לפני הבחירות, כאשר בשער של אחד העיתונים הגדולים התפרסמו תמונותיהם של ארבעה מנהיגי המפלגות הגדולות.ארבעה. ליברמן,כמובן, היה ביניהם.

ישראל ביתנו היא להקה של איש אחד, איש שהיה בעברו שומר סף במועדון .כך, בדיוק באותו אופן, מנוהלת גם המפלגה שלו. חוגי בית סגורים לתקשורת וחברי כנסת שממאנים להתראיין רק הגבירו את ההילה סביב הבולדוג ממולדובה.

מעצם היותה של "ישראל ביתנו" מפלגה של איש אחד, הקולות שזרמו אליה מכלל הציבור היו אך ורק למען ליברמן. את הרכב המפלגה, ובייחוד את העשיריה השנייה שלה, מכירים מתי מעט ורובה כמעט ואנונימי לחלוטין.

ישראל ביתנו: הרשימה החדשה

כשירות לציבור, נציג כאן, בחדשות 2 באינטרנט, את רשימתו של ליברמן. תכירו: אלו האנשים שהחל מהיום ייצגו אתכם בכנסת.

ליברמן ולנדאו המכהן כיו"ר רפאל (צילום: יוסי זילברמן)
עוזי לנדאו | צילום: יוסי זילברמן

מקום שני ברשימה: עוזי לנדאו. אין צורך להציג את ד"ר עוזי לנדאו. האיש שהיה הסמן הימני של הליכוד ערק למפלגת ליברמן בנובמבר האחרון כשמאחוריו שורה של תפקידים ציבוריים כמו יו"ר ועדת חוץ
וביטחון והשר לביטחון פנים.

מקום שלישי ברשימה: סטס מיסז'ניקוב. מיסז'ניקוב הגיע למפלגת ישראל ביתנו לאחר שכיהן כעוזרו הפרלמנטרי של יורי שטרן ז"ל. במהלך הקדנציה האחרונה שימש מיסז'ניקוב כיו"ר ועדת הכספים.
למיסז'ניקוב תואר שני במנהל עסקים ורקורד מוניציפלי בעיריית ראשון לציון.

מקום רביעי ברשימה: יצחק אהרונוביץ. לאהרונוביץ רקע עשיר במשטרת ישראל כמפקד מג"ב, מפקד מחוז יהודה ושומרון ומפקד מחוז דרום. בשנת 2007 מונה לשר התיירות, והיה זה שביטל את הצורך בויזות לתיירים מרוסיה. כמו כן היה בין יוזמי חוק דרומי.

מקום חמישי ברשימה: סופה לנדבר. לנדבר נבחרה לכנסת ה-14 דווקא מטעם מפלגת העבודה, והיתה חברה בוועדת הכספים, בוועדת הקליטה והעלייה ובוועדה לקידום מעמד האישה. ב-2006 התפוצצה "פרשת העציץ", בה תועדה לנדבר כשהיא נכנסת לחדרה של רוחמה אברהם ויוצאת ממנו עם עציץ חדש.

בתו של ח"כ דוד לוי

מקום שישי ברשימה: אורלי לוי. מהבחירות המפתיעות יותר של ליברמן. בתו של שר החוץ לשעבר, דוד לוי התפרסמה יותר בטורי הרכילות ופחות במסדרונות הכנסת. היא הנחתה מספר תכניות בערוצים השונים, סיימה תואר במשפטים  במכרז הבינתחומי, ואין לה נסיון פוליטי כלל. בעברה שקלה להצטרף דווקא למפלגות שבצד השמאלי של המפה הפוליטית ונפגשה עם פואד בן אליעזר ויוסי שריד.

מקום שביעי ברשימה: דני איילון. שגריר ישראל בארה"ב רק הגיע ארצה וכבר מנסה להשתלב במערכת הפוליטית. פעילותו הציבורית של אילון התמקדה בעיקר בשירות החוץ כששיאה היה מינויו של אילון לשגריר ישראל בארה"ב, במהלך אינתיפאדת אל-אקצה. אילון היה השגריר הראשון שביקר את ג'ונתן פולארד בכלא האמריקאי.

מקום שמיני ברשימה: דוד רותם.רותם הוא בעל השכלה משפטית מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים. הופעתו הראשונה בכנסת הייתה במקומו של יורי שטרן ז"ל שנפטר במהלך הקדנציה ממחלת הסרטן. שימש כיועץ משפטי של מועצת יש"ע ובנוסף מתפקד כחבר בהנהלת בית חולים שערי צדק בירושלים. במהלך הכנסת האחרונה היה חבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט ובוועדה לענייני ביקורת מדינה.

כוכבת הטלוויזיה ברוסית

מקום תשיעי ברשימה: אנסטסיה מיכאלי. זוהי הפעם השנייה שמיכאלי מתמודדת לכנסת לאחר שבבחירות הקודמות התמודדה על מקום ברשימת קדימה. כמו אורלי לוי, למיכאלי יש נסיון טלוויזיוני עשיר, בעיקר בערוץ הרוסי.מיכאלי מכהנת כחברה בפרויקט 'בבית ביחד' של הסוכנות היהודית בשיתוף המשרד לקליטת עלייה ומרכז השלטון המקומי למען יצירת מודעות לקליטת עלייה.חברה בחוג הידידים ילדים בסיכוי- המועצה לילד החוסה. מיכאלי עלתה לישראל ב-1997 והתגיירה. היא נשואה, אם ל-7 ילדים והשמיני בדרך.

מקום עשירי ברשימה: פאינה קירשנבאום. קירשנבאום נולדה ב-1955 בברית המועצות, ועלתה לישראל בשנת 1973. היא נשואה, אם ל-3 ילדים ומתגוררת ביישוב ניל"י. קירשנבאום היא בעלת תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת דרבי. נסיונה הפוליטי מתמצה בתפקידה כמזכירת הישוב ניל"י ובתפקידים שונים במועצה האיזורית מטה בנימין.בימים כתיקונם מכהנת כמנכ"לית "ישראל ביתנו".

מקום 11ברשימה: רוברט אילטוב. הוא נולד באוזבקיסטן ועלה לישראל בגיל 13. הוא נשוי,יש לו ילד אחד ומתגורר בנתניה. אילטוב הוא הנדסאי בהשכלתו ובמהלך הקדנציה האחרונה כיהן כיו"ר סיעת ישראל ביתנו. היה חבר בוועדת הכלכלה, בוועדת העליה ובוועדת החוקה.אילטוב פצח בחיים פוליטיים בבניין עיריית נתניה, שם כיהן כסגן ראש העיר והיה אחראי על תיקי התחבורה, מערכות מידע וחניה, ועל ועדת הקליטה.

המפתיע: תושב שפרעם

מקום 12 ברשימה: חמאד עמר. אחד השמות היותר מפתיעים ברשימה הוא שמו של עמר, תושב שפרעם ואומן לחימה. עמר ייסד את עמותת הנוער הדרוזי בישראל והיה חבר במועצת עירו. בחיים הציבוריים שימש עמר כעוזר לשר התשתיות ולשר התחבורה ובאמתחתו תואר במשפטים ממכללת שערי משפט ותואר במדעי החברה ממכללת צפת.

מקום 13 ברשימה: משה מוץ מטלון היה חבר ליכוד במשך רוב חייו, עבר למפלגתו של ליברמן בדצמבר בשנה שעברה. מרותק לכסא גלגלים, מוץ אמור להוות כתובת לנכי ישראל בכנסת, ובעברו אף כיהן כיו"ר איגוד נכי צה"ל . מטלון, נכה ב-100%, נפצע במסגרת שירותו כלוחם צנחנים וחובב מושבע של רכיבת אופני יד.

מקום 14 ברשימה: ליה שמטוב. שמטוב עלתה לישראל מאוקראינה ב-1980, היא נשואה עם שני ילדים ומתגוררת בנצרת עלית, שם התחילה את הקריירה הפוליטית שלה. בהשכלתה, שמטוב היא מנהלת חשבונות ולמדה הנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת צ'רנוביץ. בכנסת האחרונה שימשה שמטוב כיושבת ראש הועדה לקידום מעמד האישה, חברה בוועדת המדע והטכנולוגיה, חברה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, וחברה בוועדת משנה למאבק בסחר בנשים. בעשר השנים האחרונות, טרם הגיעה לכנסת, מילאה פונקציות שונות בעיריית נצרת עלית.

מקום 15 ברשימה: אלכס מילר בן ה-32 מחזיק בתואר חבר הכנסת הצעיר ביותר בהיסטוריה הישראלית, תואר שהיה שייך לאריה דרעי עד שמילר עבר מממטה הצעירים של ישראל ביתנו לליגה של הבוגרים. מילר עלה לישראל בגיל 14 ממוסקבה והוא נשוי ואב לילד. הוא בעל תואר ראשון בהוראה עם התמחות בחשמל ואלקטרוניקה, ובעל תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב. בכנסת ה-17 היה חבר בוועדת הכלכלה, וועדה לזכויות הילד, בוועדת החינוך, המדע והספורט ובוועדת המדע והטכנולוגיה.