כאן שביתה: החל מיום ראשון הקרוב, הרשויות המקומיות יפתחו בשביתה כללית. אליהם הצטרפו הערב גם 15 הערים העצמאיות, שמכונות "פורום ה-15". בתי הספר אמורים לפעול כרגיל, אך בלי שירותיהם של עובדי התחזוקה, המזכירות והמאבטחים.

ממרכז השלטון המקומי נמסר כי בכינוס שנערך אמש בתל אביב, החליטו ראשי הפורום להצטרף למאבקם של ראשי הרשויות המקומיות, בעיקר במחירי המים העולים ובמחסור בתקציבי החינוך של הרשויות.

השביתה, כך נמסר לחדשות 2 באינטרנט, כללית ואינה מוגבלת בזמן. היא תכלול את כל השירותים המוניציפליים שמעניקות הרשויות לאזרחים. בכך נכללים גם עובדי מוסדות החינוך שאינם מורים -המזכירות, עובדי הניקיון, התחזוקה והמאבטחים בגנים ובבתי הספר. המורים, יש לציין, פועלים מכוחם של ארגוני המורים ולא מטעם הרשויות ולכן הם צפויים ללמד כרגיל.

במרכז השלטון המקומי אמרו כי הם "קוראים לממשלה ולעומד בראשה לפתור את המשבר".

פרט לרשויות המקומיות, הערים העצמאיות שישבתו הן: אשדוד, באר שבע, גבעתיים, הרצליה, חדרה, חולון, חיפה, כפר סבא, נתניה, פתח תקווה, ראשון לציון, רחובות, רמת גן, רעננה ותל אביב-יפו.

"כולם אדישים למחירי המים"

לא ששים להשבית את המדינה". ארכיון (צילום: חדשות 2)
כאן שביתה - החל מיום ראשון | צילום: חדשות 2

לפני כשבועיים הפגינו עשרות ראשי רשויות מקומיות ברחוב המסגר בתל אביב. את ההפגנה יזם מרכז השלטון המקומי, הפועל לקידום הצעת חוק לפיה יוחזר הפיקוח הפוליטי על מחירי המים. "ממשלת ישראל החליטה כנראה להרוס לאזרחים את החיים", אמר אז יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט.

הוא הוסיף, "כשהדלק עולה בשתי אגורות, כל מהדורות החדשות מדווחות על כך. המים התייקרו פי שלושה בשלוש שנים, וכולנו נותרנו אדישים".

בראשית השנה תיכנס לתוקפה הרפורמה בתעריפי המים, במסגרתה יעלה תעריף המים ב-40% בשלוש פעימות. הרפורמה זכתה לביקורת רבה, במיוחד בשל העובדה שבישראל החל תהליך של התפלת מי ים שצפוי להסתיים בשנים הקרובות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק