לתלמידים שבילו אמש בספינת הנופש "סבבה 5", היה הכל חוץ מסבבה: 87 תלמידים בני 13 נתקעו בלב ים מבוהלים, וחלקם אף נזקקו לטיפול רפואי. רבים מהם חולצו בסיוע ספינות משטרה.

האירוע הלא שגרתי התרחש לאחר שתלמידי חטיבת ביניים ממג'ד אל-כרום שבצפון יצאו אמש למה שהיה אמור להיות יום כיף בלב ים. הספינה יצאה מנמל יפו, אך לאחר שהתרחקה 700 מטרים מהחוף היא פשוט נתקעה בשל תקלה טכנית. "איך שהספינה יצאה, שמענו רעש במנוע", סיפר אחד המורים. "הם אמרו לנו שהכל בסדר גמור. אחר כך הבנו שזו לא הפעם הראשונה שיש בספינה תקלה".

הספינה, שהמתינה בים לתיקון, התנדנדה מצד לצד בשל הרוח והגלים שהיו באותן השעות בים. חלק מהילדים החלו לגלות סימנים של חולי פיזי ובהלה.

"יש לי תלמידה אחת שיש לה מחלת הנפילה", סיפרה אנתסאר אבו-סאלח, מורה בחטיבת הביניים שהייתה על הספינה. "היא התחילה לרעוד. לא ידעתי איך לטפל בה. קבוצות אחרי קבוצות של תלמידים התחילו להקיא. כולם בכו, ביקשו לצאת".

המורות במקום להרגיע עשו בלאגן

הספינה סבבה 5 (צילום: חדשות 2)
הילדים נתקעו בלב ים | צילום: חדשות 2

התלמידים נאלצו לחכות עד שהגיעה ספינת שיטור ימי של משטרת תל אביב. "המלחים אמרו לי 'עוד דקה', עוד דקה'", סיפרה המורה. "הכל היה שקר. הם התחילו לצחוק עלינו". השוטרים חילצו כ-35 תלמידים מהספינה. שניים מהם פונו לבית החולים לקבלת טיפול רפואי. שאר התלמידים חזרו עם ה"סבבה 5" לאחר שתוקנה.

אז מה גרם לתקלה? "אנחנו בנמל יפו 22 שנה משיטים תלמידים מהבוקר עד הלילה", ציין בעל הספינה איציק אבנרי לחדשות 2 באינטרנט. "כנראה מילאו דלק לא נקי והייתה סתימת דלק. מיד הודיעו לי שהמנועים כבו בים, והצוות השליך עוגן. הוזעק מכונאי מהבית שהגיע לים, פתח את מערכת הדלק, ניקה אותה והספינה חזרה לחוף".

על ההיסטריה בלב הים אמר אבנרי כי המורים לא ממש "תרמו" להרגעת הרוחות. "במקום להרגיע, המורות עשו בלאגן והכניסו את הילדים ללחץ", אמר. אחרי כמעט שעתיים הסתיימה הדרמה, אבל הרוחות נשארו סוערות עוד זמן רב.

 הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק