אהוד אולמרט. ארכיון (תמונת AVI: רויטרס)
ראש הממשלה, אהוד אולמרט | תמונת AVI: רויטרס

ראש הממשלה אהוד אולמרט ממשיך לחפש מקום מגורים ליום שבו יעזוב את בית ראש הממשלה בירושלים. בימים האחרונים הוא מיקד את חיפושיו בשכונת צהלה בתל אביב. "גלובס" דיווח הערב כי ביום שישי האחרון הגיע ראש הממשלה לבחון בית ברחוב הנושא דווקא על שמו של אחד מיריביו הפוליטיים הגדולים - רחוב ברק. ראש הממשלה התעניין בבית מספר 28 השייך כיום למשה שושן, בעל חברת "פור גרופ".

מדובר בבית פרטי המשתרע על מגרש בהיקף של חצי דונם. משה שושן רכש אותו באוגוסט 2006 תמורת 10.7 מיליון שקלים מאילן שילוח, הבעלים של משרד הפרסום מקאן אריקסון. שילוח רכש את הבית בשנת 2003 תמורת 6 מיליון שקלים בלבד.

בכירים בענף הנדל"ן העריכו כי אם אולמרט ירכוש את הבית הוא ישלם קצת יותר מ-10 מיליון שקלים, מכיוון שהמשבר בשווקים הקפיא את עליות המחירים בדירות היוקרה.

אולמרט נחשב לאיש נדל"ן לא קטן. בינואר 2004 מכר אולמרט בית ברחוב כ"ט בנובמבר בירושלים, המשתרע על 460 מ"ר, למיליונר האמריקאי ופעיל השלום דניאל אברמס תמורת 2.7 מיליון דולרים. ב-1996 מכרה רעייתו, עליזה אולמרט, בית ברחוב שילה 54 בשכונת נחלאות בירושלים תמורת 650 אלף דולרים. 250 אלף דולרים יותר ממחיר מכירתו ארבע שנים מאוחר יותר.

כיום אולמרט מחזיק בשתי דירות. הראשונה דירת 3 חדרים בפרויקט שינקין-מלצ'ט בתל אביב שנרכשה תמורת 320 אלף דולר. הדירה השנייה והמוכרת ביותר נמצאת ברחוב כרמיה במושבה הגרמנית בבירה. אולמרט שילם עליה 1.2 מיליון דולרים וכיום מתנהלת חקירה העוסקת בשאלה האם מדובר במחיר נמוך יחסית לשווי הנכס.

הנדל"ן של נבחרי האומה העסיק גם בחודשים האחרונים לא מעט את העיתונים הכלכליים, כאשר את הכותרות גנבה דירתו של אהוד ברק בקומה ה-31 של מגדלי אקירוב ברחוב פנקס בתל אביב שהוצעה תמורת לא פחות מ-40 מיליון שקל, פי 3.5 ממחיר הרכישה.

מי שצפויה להחליף את אולמרט בתפקידו, שרת החוץ ציפי לבני, גרה ברמת החייל בתל אביב מאז 1984. אמנם התדמית של האזור משתפרת בשנים האחרונות וזוכה ליוקרה רבה אולם האבטחה הכבדה, הרעש, ההמולה, וההפגנות, מבטיחים חיים קשים לשכנים של לבני.

אולמרט, אם יעבור לצהלה, לא רק יגור ברחוב ברק, אלא עשוי להפוך גם לשכן של הרמטכ"ל לשעבר ושותפו להנהגת מלחמת לבנון השנייה, דן חלוץ. בכירים נוספים שגרים בשכונה הם עפרה שטראוס, לוני הרציקוביץ', ליאון רקנאטי, מאיר שמיר ואילן שילוח.

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לכל הנוגע לחייו האישיים של ראש הממשלה ואין בכך כדי לאשר או להכחיש את הפרטים הנוגעים".