N12
פרסומת

ז'וז'ו אבוטבול 'חזר לחיים' ולא חוסך במילים: "העדה שלנו - לא העיפרון הכי חד"

הוא למעשה היה כבר איש מת: חצי שעה שהלב שלו לא פעם ורק אחרי עשר מכות חשמל - חזר לחיים. השדר הוותיק של רשת ב' מספר בריאיון מיוחד על הנס שקרה לו, על פוליטיקה, על חברו ניר חפץ, על הערצתו לראש הממשלה - וגם מספק כמה אמירות מפתיעות על בני העדה שלו עצמו. צפו

דני קושמרו
פורסם:
הקישור הועתק
אבוטבול וד''ר קובי שחם
אבוטבול וד''ר קובי שחם | צילום: החדשות, חדשות

החזרה לחיים של ז'וז'ו אבוטבול - והמילים שהוא לא מתבייש לומר: הוא היה בלי דופק קרוב לחצי שעה והיה מרחק פסע מהמוות. במשך יממה הוא היה מורדם ומונשם, ולאף אחד לא היה ברור אם יתעורר - ואיך. כעת לאחר שהחלים, הוא התראיין לאולפן שישי, שיחזר את התקופה הקשה בחייו, וגם סיפר על הקריירה הענפה שלו והחברויות שצבר לאורך הדרך.

"כמה דברים היו צריכים לקרות ביחד כדי שאני אשאר פה ואדבר איתך, המוח לא יכול לתפוס או לעכל", אמר אבוטבול. חייו ניצלו הודות לערנות של בתו ריקי, שהפצירה באביה ללכת למיון בגלל "תחושה שאבא לא בסדר". הוא פונה לבית החולים והגיע בהכרה מלאה, אבל שם הוא התמוטט.

בבית החולים הוא חווה דום לב ועבר החייאה ממושכת. "הוא היה במצב של מוות קליני, למעלה מעשר מכות חשמל שלא הצליחו להסדיר את קצב הלב שלו", סיפר ד"ר קובי שחם, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בבית החולים איכילוב. בסופו של דבר הוא התעורר "כמו פנתר", כפי שתיאר הרופא - והצליח לצאת מזה בשלום.

על בני העדה שלו: "לא העיפרון הכי חד"

אבוטבול פרץ לתודעה כמעט במקרה - בכתבה של מוטי קירשנבאום ז"ל, שנסע בתחילת שנות ה-90 לאשדוד. מהר מאוד הרייטינג של הערוץ הראשון הפך אותו לסחורה חמה. מאז הוא התברג בהצלחה בתקשורת והפך לאחד ממובילי דעת הקהל בישראל וצבר הרבה מאוד חברים, חלקם בכירים מאוד.

פרסומת

אחד מאותם חברים הוא ניר חפץ, מקורבו לשעבר של ראש הממשלה שהפך לעד מדינה נגד נתניהו. על כך אמר ש"לא מקובלת עליי ההתנהגות שלו" - אך למרות זאת - השניים נותרו חברים. "אני חושב שהוא שגה, הוא הפסיד את המדינה, הפסיד את המשפחה, הוא הפסיד הרבה מאוד דברים".

דבריו של אבוטבול לא מקריים. חדשות לבקרים הוא יוצא להגנתו של ראש הממשלה, ולמרות החקירות השונות נגדו הוא עומד על צדקת דרכו של נתניהו: "כל אדם מוסרי, ולא משנה מאיזו מפלגה הוא, שאוהב באמת את המדינה - צריך להעריץ ולחבק את ביבי, שבזמן הנתון הזה הוא נמצא במקום לנווט את המדינה".

במהלך הריאיון, העלה אבוטבול את הנושא העדתי - והחל בוויכוח עם דובר בית החולים איכילוב, אבי שושן - שניהם בני העדה המרוקאית: "אני אומר שהעדה שלנו לא העיפרון הכי חד - וזו המציאות. קשה להסתכל במראה", אמר אבוטבול לשושן, "העדה שלנו היא העדה הכי נעלבת בעולם".

פרסומת

"כשהגענו לארץ", המשיך אבוטבול, "הגענו עדר ללא רועה. לא היה מי שידברר אותנו וייצג אותנו". בשלב הזה שושן קוטע אותו ואומר שלקחו את המנהיגים המזרחיים - והפכו אותם לבדיחה, כמו הבבא סאלי, שהפכו ל"באבא בובה". אבוטבול עונה: "יש לנו מהנדסים ופרופסורים וטייסים והכל, אבל כשמקבלים כל 7 שנים דמי השתלמות - אבא שלי עשה חפלה, והשכן ממול השקיע את הכסף הזה בעתיד של הילדים. זו המציאות".

מטעמו של ניר חפץ נמסר בתגובה: "הדברים שייחס לי בכתבתכם מר ז׳וז׳ו אבוטבול אינם נכונים. אין בכוונתי, ומעולם לא תיכננתי ואף לא חשבתי לעזוב את ישראל, ההיפך המוחלט הוא הנכון".