מינוי אדרי יובא לממשלה למרות החלטת הוועדה לפסול את מועמדותו? לאחר ההחלטה הדרמטית של הוועדה למינוי בכירים מהלילה שלא להמליץ על מועמדותו של ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה הבא, השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, הצהיר שיבקש להופיע בפני הוועדה על מנת להפוך את ההחלטה. עוד שוקל השר ממונה להביא את מינוי אדרי בכל זאת לאישור הממשלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ביום ראשון הקרוב, צפוי ארדן להעביר בקשה מנומקת לוועדת גולדברג להופיע בפניה פעם נוספת על מנת לנסות ולשנות את עמדתה. בריאיון לחדשות, הבהיר הבוקר ארדן כי אם לא יצליח לשכנע את חברי הוועדה, הוא ישקול להמשיך את הליך מינוי אדרי לתפקיד בכל מקרה: "אם לא אצליח, אפעל להביא את המינוי לאישור הממשלה", הדגיש ארדן. עוד הוסיף השר כי "תפקיד הוועדה לייעץ לממשלה - ולא למנות".

"ייצר תנאי עבודה נוחים". אדרי קיבל את הה (צילום: פלאש 90, חדשות)
מינויו יאושר בכל זאת בממשלה? אדרי | צילום: פלאש 90, חדשות



"מתוך כבוד לוועדה, הודעתי שאני מתכוון להופיע בפניה ולשכנע אותה לשנות את החלטה", הדגיש ארדן. "היה ולא, אשקול לנסות ולהביא לממשלה את המינוי למרות התיקו בוועדה ולשכנע את הממשלה שטענותיה אינן משכנעות והן לא גוברות על כל התהליך שאני קיימתי, שבו היועמ"ש בחן ואישר את מועמדותו של אדרי. אדרי צלח את הפוליגרף לגבי העבר שלו בשירות ומרגע שעבר אותו ויש אישור של היועמ"ש אני לא רואה מניעה מלמנות אותו בממשלה".

רוח גבית למהלך אפשרי של הבאת מינוי אדרי לממשלה מעניק הבוקר יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, שהבהיר כי אם השר ארדן יביא את המינוי של אדרי לממשלה, שרי הבית היהודי יצביעו בעד. "ניצב צ'יקו אדרי הוא קצין ששרת את מדינת ישראל כל חייו, ופתאום הוא נדרש לעמוד ברף של מלאך טהור נטול שגיאות", צייץ בנט בחשבון הטוויטר שלו, "הגישה הזו של ועדת גולדברג ושל עודף המשפטיזציה והטהרנות מובילה את מדינת ישראל לכיוון של בינוניות, סרבול וחשש של קצינים ופקידים לקבל החלטות ולפעול. יש לבטל כליל את ועדת גולדברג ולהחזיר את המינוי לממשלה".

התוצאות הסופיות: בנט ושקד מחוץ לכנסת (צילום: פלאש 90, חדשות)
יתמכו במינוי אדרי בממשלה. בנט ושקד | צילום: פלאש 90, חדשות

חברת מפלגתו של בנט, שרת המשפטים איילת שקד, התבטאה אף היא בנושא ואמרה כי לדעתה יש לבטל את הוועדה למינוי בכירים. "אם מינוי אדרי יגיע להחלטת הממשלה - אצביע בעד", אמרה שקד. "חוות הדעת לוקה בחוסר סבירות". שקד הוסיפה כי "לאחר קריאת שתי חוות הדעת, אוכל לומר את דעתי בפה מלא: חוות הדעת של נציב שירות המדינה פרופסור הרשקוביץ בהירה והגיונית, בעוד חוות הדעת של השופט בדימוס גולדברג ופרופסור איינהורן אינה מתיישבת עם השכל הישר. הוועדה למינוי בכירים מייעצת, לא ממנה. לממשלה יש שיקול דעת רחב לשקול את המינוי לאור חוות הדעת".  

מינוי ממלא מקום למפכ"ל יובא לאישור הממשלה

מכיוון שהמפכ"ל המכהן רוני אלשיך צפוי לסיים את תפקידו ביום ראשון הקרוב בחצות, מתכוון השר ארדן לפעול למנות לו ממלא מקום - זאת עד שיתברר אם ניתן להוציא לפועל את מינויו של אדרי לתפקיד. אחד משלושה ניצבים מועמדים לשמש ממלאי מקום למפכ"ל: זוהר דביר, מוטי כהן ודוד ביתן - זאת עד שיוחלט סופית מי יעמוד בראש המשטרה.

במהלך הלילה ובתום דיונים רבים החליטה הוועדה למינוי בכירים לפסול את מועמדותו של משה אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה, לאחר ששני חברי ועדה הצביעו בעד המינוי בעוד ששניים אחרים, בהם יושב ראש הוועדה השופט בדימוס גודלברג, הצביעו נגד, וקולו של גולדברג הכריע את הכף נגד המינוי.

החלטת הוועדה מגיעה לאחר שאדרי עבר ביום רביעי האחרון בהצלחה את בדיקת הפוליגרף התעסוקתי, וחבריה קיבלו את דוח מבקר המדינה שהתייחס לתפקודו של אדרי בהיותו ראש אגף התנועה.

השופט בדימוס אליעזר גולדברג‎ (צילום: פלאש 90, חדשות)
הכריע. השופט בדימוס גולדברג | צילום: פלאש 90, חדשות



מהודעת הוועדה עולה כי אדרי נפגש עם עורך הדין פיני פישלר המייצג את רפי רותם, שהתלונן על הניצב בדימוס, טרם התייצב האחרון לראשונה בפני הוועדה. המחלוקת בין פישלר לאדרי הייתה על עצם קיום הפגישה ועל הנאמר בה. השופט (בדימוס) גולדברג ופרופסור איינהורן האמינו כי הפגישה בין השניים היא כשל בהתנהגות ובשיקול הדעת ולא רק "טעות", כפי שהגדיר זאת אדרי - ולכן בחרו שלא להמליץ עליו לתפקיד המפכ"ל.

מנגד, חברי הוועדה משה טרי ופרופסור דניאל הרשקוביץ האמינו כי הפגישה בין השניים אינה משנה את ההתרשמות המקורית של הוועדה מאדרי ומההסכמה להמליץ עליו לתפקיד. לדבריהם, הדבר נובע מכך שהשניים דנו בביקורת של פישלר על תפקוד המשטרה, ולא על עדות רותם בפני הוועדה. על פי החלטת ממשלה ממאי האחרון, במקרים של תיקו בוועדה, מקבל היו"ר קול נוסף ומכריע. משכך, קבעה הוועדה כי אין להמליץ על אדרי לתפקיד.