מתקיימים מקצבת זקנה בלבד (צילום: חיים ריבלין, חדשות)
"בחרו להעניש את החולים". אילוסטרציה | צילום: חיים ריבלין, חדשות

בשבוע הבא, בראשון בנובמבר, הייתה אמורה להיכנס לתוקף רפורמה בסיעוד לקשישים שאחד מסעיפיה המרכזיים הוא תוספת של שעות טיפול לקשישים שנמצאים במצב סיעוד חמור. זהו חלק מרפורמה רחבה שכבר אושרה בכנסת. אלא שהערב (שני) מנכ"ל הביטוח הלאומי שיגר מכתב לאוצר בו טוען כי הוא לא יצליח להוציא את הרפורמה לפועל.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במכתב נטען כי הסיבה לכך היא סחבת, כפי שמכנים בביטוח הלאומי, של משרד האוצר באישור תקנים ותקציבים הנוגעים לרפורמה. אזרחים שהגיעו לסניפי הביטוח הלאומי והתעניינו לגבי הרפורמה נענו כי המוסד אינו ערוך לכך. "הגענו לנקודת האל חזור כאשר נציגי אגף תקציבים נקטו לכאורה בגישת שב ואל תעשה, ניתקו מגע באופן חד צדדי, משל הנושא כלל לא נוגע אליהם", טענו במכתב. " אין ביכולתו המעשית של המוסד לביטוח לאומי ליישם את הרפורמה בסיעוד כמתחייב מהחוק וכל האחריות לעניין זה מצויה בין כותלי משרד האוצר".

במשרד האוצר טוענים מנגד כי מבחינה טכנית אין לביטוח הלאומי כל בעיה להוציא את הרפורמה לפועל. לדבריהם מדובר בסכסוך ציני על תוספות שכר לעובדי הביטוח הלאומי שנעשה על גבם של הקשישים, על רקע המשא ומתן שמתנהל בנושא.

"צר לי להודיע שהרפורמה לא תצא לדרך כפי שהייתה צריכה", אמר שר הרווחה חיים כץ. "מאחר והאוצר החליט לא לשתף פעולה בביצוע הרפורמה, סגר כל אפשרות להתדיינות, לא הקצה את המשאבים והעניש את החולים הסיעודיים".

ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) אמר הערב בתגובה לפרסום: "הממשלה שוב משליכה את הקשישים הסיעודיים בשולי הדרך. כמה צפוי. הביטוח הלאומי והאוצר עוסקים בהורדת ידיים, ועשרות אלפי קשישים סיעודיים משלמים את המחיר. אין גבול לציניות ולאכזריות. סוף סוף ראו רבים מהם את האור בקצה המנהרה, תוספת לשעות הסיעוד, אבל היא מתרחקת מהם. ישראל 2018. תמונת מצב".