איך הסאגה תיגמר? אלשיך, אדרי וארדן (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
ארדן, אדרי ואלשיך | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

אחרי שהוועדה המייעצת למינויי בכירים הודיעה כי תדרוש לבצע בדיקת פוליגרף למפכ"ל המיועד ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי עוד בטרם מינויו למפקד המשטרה, המועמד למפכ"ל הודיע הערב (רביעי) לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן כי הוא מוכן לבדיקה. "הוועדה למעשה קיבלה את קביעת היועץ המשפטי לממשלה, אליו פניתי טרם החלטתי, כי אין מניעה משפטית למינויו של ניצב אדרי", מסר ארדן.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השר הוסיף כי הוא פנה לניצב אדרי שהודיע לו שהוא נכון לבצע את הבדיקה בהקדם האפשרי זאת "לאור קביעת הוועדה כי בשם עקרון השוויון ועל מנת למנוע 'לזות שפתיים' על ניצב אדרי לעבור בדיקת פוליגרף בטרם השלמת הליך הבדיקה.

הוועדה למינוי בכירים הודיעה היום שתדרוש לערוך בדיקת פוליגרף למפכ"ל המיועד ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי עוד בטרם מינויו למפקד המשטרה. הנימוק להחלטה: מדובר במינוי לתפקיד בכיר ורגיש, ולאור תלונות שונות ולאור העובדה ששני המתמודדים האחרים כן עברו את הבדיקה הזאת - יש לוודא שלפני המינוי תנאי המועמדים היו זהים ושבראש המשטרה יעמוד "אדם ראוי".

הוועדה, בראשות השופט (בדימוס) אליעזר גולדברג ציינה כי היא קיימה מספר דיונים בנושא המינוי וראיינה את השר לביטחון הפנים ארדן, המפכ"ל אלשיך וגם את אדרי, המועמד להחליפו. לבקשתה היא קיבלה את חוות הדעת שסיפק היועמ"ש לארדן לבקשת השר ושבה קבע מנדלבליט כי אין מניעה משפטית להבאת המועמדות של אדרי בפני הוועדה.

"הוועדה ראתה לנכון לראות שניים מהמתלוננים"

עם זאת, הוועדה פרסמה הודעה לציבור שבה הזמינה כל אדם שבידיו עובדות העשויות, לדעתו, לסייע לבדיקת הוועדה, לפנות אליה. "הודעה זו הביאה תגובות רבות מן הציבור, אשר רובן הגדול היה אמנם בשבחו של המועמד, אולם נמצאו גם מי שהתלוננו על התנהגות בלתי ראויה מצדו", נמסר.

"ההחלטה מעלה סימני שאלה כבדים" (צילום: יהונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט | צילום: יהונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

"הוועדה ראתה לנכון לשמוע שניים מן המתלוננים, וכן קיבלה נתונים כלליים ממשטרת ישראל על נושא המשמעת בארגון", הוסיפו בוועדה שנימקה את החלטתה לדרוש את הבדיקה המקדימה בצורך לוודא שעברו של האיש שעתיד לפקד על המשטרה נקי ושלא מרחפת עננה מעל ראשו: "כדי להגיע למסקנה שאכן מטרה זו הושגה במלואה, על המועמד לעבור בדיקת פוליגרף תעסוקתי, כנהוג במשטרת ישראל".

עוד נמסר כי "בדיקה כזאת מתחייבת הן על פי עקרון השוויון בין המועמדים. כששני מועמדים אחרים עברו בדיקה כזאת, והן כדי למנוע לזות שפתיים נגד המועמד, אם יתמנה לתפקיד, כאילו היה לו מה להסתיר. עננה כזאת ראוי לה שלא תהיה מעל ראשו של המפכ"ל. הוועדה תיתן את חוות דעתה לגבי המינוי שבנדון לאחר בדיקת הפוליגרף".

התנועה לאיכות השלטון בירכה על החלטת הוועדה, "שמקבלת את דרישתנו ומציבה רף ברור המיישר קו עם הנדרש מפקודיו לעתיד של המפכ"ל המיועד. לשם חיזוק אמון הציבור במערכת אכיפת החוק, יש לוודא כי האדם שמתמנה לתפקיד הבכיר אינו נושא כל עננה מעל ראשו".