N12
פרסומת

"להרשיע את הנהג הפוגע בהפקרה"

משפחתו של אילון שלו-אמסלם בן ה-13 שנדרס ביולי בעת שהיה עם חבריו בת"א עתרה לבג"ץ בדרישה להעמיד לדין את הנהג הפוגע גם בהפקרה. "במקום להושיט עזרה לנפגעים - פעל לשבש את החקירה"

גיא פלג
פורסם:
אילון שלו-אמסלם ז"ל
צילום: באדיבות המשפחה, חדשות
הקישור הועתק
אילון שלו-אמסלם ז"ל
אילון שלו-אמסלם ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

חמישה חודשים לאחר התאונה הקטלנית בתל אביב במהלכה נדרס למוות אילון שלו-אמסלם בן ה-13, משפחתו של הנער עתרה לבג"ץ בדרישה להאשים את הנהג הדורס, אליהו בר זכאי, גם בעבירות של הפקרה ולא רק בהריגה.

בר זכאי מואשם בכמה סעיפים, בהם הריגה, נהיגה בשכרות, הדחה בחקירה, שיבוש מהלכי משפט, וניסיון להשמיד ראיות – אך הפקרה היא לא אחד מהם. בעתירה כתבה המשפחה שלא ייתכן מצב שהנהג לא היה מודע לפגיעה לאחר התאונה והוסיפה: "הנהג אומנם נכח במקום התאונה, אך במקום להושיט עזרה לנפגעים, פעל לשבש את החקירה, וזאת בדקות ארוכות שבהם שכב אילון שותת דם".

משפחתו של שלו-אמסלם
משפחתו של שלו-אמסלם | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

נגד אלי בר זכאי הוגש לפני ארבעה חודשים כתב אישום המייחס לו עבירות של הריגה, חבלה חמורה, נהיגה בשכרות, חריגה מהמהירות הסבירה, הדחה בחקירה, שיבוש הליכי משפט וניסיון להשמדת ראיה. לפי כתב האישום, בר זכאי, סיכם לנסוע לחבר בפתח תקווה לבילוי שכולל שתיית אלכוהול. הנאשם שתה בדירת חבר לפחות כוס וחצי של וודקה, וקבע עם חבר נוסף להיפגש במועדון השלוותה בנמל תל אביב.

אלי בר זכאי, נאשם בדריסה
הדורס - אלי בר זכאי | צילום: החדשות, חדשות

חודש לאחר שהובא למנוחות, משפחתו של בן ה-13 שנהרג עלתה לקברו לגילוי המצבה, ואביו האבל אמר: "בן עוולה שנטל את חייך והמיט עלינו חורבן". בשבוע שעבר הוגש כתב האישום נגד בר זכאי. "מה לעבריין שיכור ופושע זה ולך? אני רוצה להחזיר אותך לאמא, להחזיר אותך אלי. אני כואב כל כך. מתגעגע ללא גבול. כל יום הכאב והגעגוע מתגברים".

פרסומת

גם אמו עלתה לספוד לבנה הבכור והתייחסה לנהג: "אחיותיך מתמלאות כעס על הנהג השיכור שהפך את הרכב לכלי נשק והרג את אילוני ששמר על הכללים כשהיה על המדרכה, ומנסות להבטיח לעצמן שישב בכלא כל חייו. ואני לצערי לא יכולה להבטיח להן זאת".