50 שנה אחרי שנסגר - הצצה ראשונה ל"ארץ המנזרים - קאסר אל יהוד": לאחר עשרות שנים שבהן נמנע ממטיילים לבקר באתר ההיסטורי - הרשות לפינוי מוקשים במשרד הביטחון הודיעה היום (ראשון) שתסיים בימים אלה את פינוי המוקשים, הנפלים והמלכודים בשלושה מתוך שבעה מנזרים בשטח הקרוי "ארץ המנזרים" שמצפון לים המלח.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ההליך הלוגיסטי המורכב בוצע באמצעות חברת "הלו" (Halo Trust) וחברת הפיקוח הישראלית 4CI-. החברות הללו פעלו להסרת אמצעי הלחימה השונים באזור, ועד כה כאמור פינתה לא פחות מ-3000 מוקשים משלושה מנזרים - היווני-אורתודוקסי, הפרנציסקני והאתיופי - בשטח כולל של כאלף דונם.

למרות שמדובר בתהליך שייקח חודשים עד שיסתיים, ברשות לפינוי מוקשים גאים בהספק. "זהו שבוע מרגש שציפינו לו זמן רב, להנגיש מקום בעל משמעות גדולה עבור הרבה מאוד אנשים מהארץ ומהעולם", סיפר ראש הרשות מרסל אביב. "זוהי זכות והזדמנות ייחודית של הרשות, וזהו בהחלט פרויקט שאנחנו גאים בו".

הנשיא ריבלין, שמלווה את הפרויקט מזה כשלוש שנים, עודכן בדבר סיום הפינוי ובירך את הכוחות שפעלו בשטח על סיום העבודה. רק לאחרונה הציג ריבלין לאפיפיור פרנציסקוס את מצב פינוי המוקשים אותו דחף ועודד למען הכשרת השטח. הנשיא סיפר לאפיפיור כי הוא מקדם את הפרויקט מתוך רצון לפתח את אפשרויות הצליינות הנוצרית לארץ הקודש, ואמר כי "קידום האתר ופיתוחו יהוו נדבך משמעותי אשר יגשר בין העמים והדתות ויאפשר את הפיכתו של חזון הדו-קיום למציאות של ממש תחת שיתוף פעולה אזורי ישראלי, ירדני ופלסטיני".

הנשיא ריבלין בסיור ב"ארץ המנזרים" (צילום: מארק ניימן לע"מ, חדשות)
הנשיא ריבלין בסיור ב"ארץ המנזרים" | צילום: מארק ניימן לע"מ, חדשות

הנשיא הוסיף עוד כי המנזרים, שהיו עד כה ממוקשים ובלתי נגישים, יימסרו לבעליהם הנוצרים לשם שיקומם ופתיחתם כבר במחצית השניה של 2019, עם השלמת הליך פינוי המוקשים באזור עליו הודיע משרד הביטחון היום.