בעקבות החלטת ההנהלה של בית הדיור המוגן "עד 120" ברמת החייל לבנות שתי קומות נוספות במבנה שבו חיים הדיירים, החליטו הקשישים המתגוררים בבניין להחריף את מאבקם בתכנית. בסרטון שפרסמו בסוף השבוע בפייסבוק הם נראים מכבים משואות נוכח מה שהם מכנים "בושה" והפקרות של המדינה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לטענת הדיירים, מציאות של בנייה במקום במקביל למגורים שם תפגע קשות באיכות חייהם, מעבר לכך שזה עומד בסתירה מוחלטת להסכמים מולם ולהבטחות שניתנו להם.

בשיחה עם הדיירים הם הצביעו על כך שאין להם חלופה אחרת והם נותרים בני ערובה. בניגוד למציאות של מישהו שיכול למכור את הדירה או שוכרים שיכולים לעזוב, בדיור הציבורי "עד 120" הכל נמצא בידי ההנהלה.

השיטה הנהוגה בבנייני הדיור המוגן היא שהדיירים משלמים סכום התחלתי כפיקדון ובנוסף לזה דמי ניהול חודשיים, לרוב גבוהים מאוד. הקשישים במקום גם אינם מעוניינים לעזוב, שכן נוצרה במקום קהילה של אנשים שהביעו עניין לחיות ביחד את שנותיהם האחרונות.

"הפנו לנו עורף, חשש אמתי לחיינו" 

יענקלה וחווה תירוש, המתגוררים בבניין כבר שבע שנים מיום האכלוס הראשון, סיפרו מדוע אחרי הפגנות ומחאות שערכו הדיירים הם בחרו לעבור למהלך קיצוני יותר הכולל את סרטון כיבוי המשואות. "עשינו את זה מתוך ייאוש וחשש אמתי לחיינו במקום, לאחר שקיבלנו את התחושה שהנהלת המקום וחברת הפניקס, יחד עם מקבלי ההחלטות בישראל הפנו לנו עורף".

"אנחנו, שהיינו מקימי המדינה, נאלצים עתה להילחם בכוחות הקפיטליסטים האדירים, שרואים בנו פרה חולבת מזומנים ותו לא".

בני הזוג הוסיפו ביקורת על חברי הכנסת שניסו לפנות אליהם: "הופתענו לגלות שאנחנו לא מעניינים אותם, חלקם ביקרו כאן אך עד כה לא נשמע קולם בפועל. אנחנו מרגישים שעשינו את הדבר הנכון, כחלק משורה של צעדים נוספים שאנחנו מתכננים לעשות בעתיד אם ימשיכו להתעלם מאתנו. התגובות שקיבלנו מאז פרסום הסרטון מחזקות אותנו מאוד".

מהנהלת "עד 120" נמסר בתגובה: "תוספת הבנייה בבית "עד 120" בתל אביב נועדה לענות על הצורך במתן שירות לאוכלוסיית הגיל השלישי ההולכת וגדלה. עוד בטרם ההתקשרות עם דיירי הבית בתל אביב וכניסתם לבית, ידעו הדיירים וחתמו על הסכמתם לתוספת קומות צפויה בבית בתל אביב. בשיחות עם הדיירים, הוסבר כי נעשה הכול כדי להמשיך ולספק להם את סביבת המגורים האיכותית והנעימה. "עד 120" תפעל ככל שיידרש כדי למזער את אי־הנוחות ואת המטרדים העלולים להיגרם בתקופת הבנייה, תוך כדי שיח רצוף ופתוח עם דייריה. 
 
"תלונותיהם של כמה דיירים המתגוררים בבית בתל אביב הם 'חומר שמוחזר' יותר מאחת בכלי התקשורת השונים. וכעת, מצער עוד יותר, לראות כיצד קומץ מהם בוחר לעשות שימוש צייני בטקס לאומי ממלכתי ומנסה להפוך אותו לאירוע בכייני".