N12
פרסומת

לאחר היורה: מפלס הכינרת עלה

הגשם הראשון לעונה ירד הבוקר מצפון הארץ ועד לדרומה, דבר שהוביל להצפות רבות בערים ברחבי הארץ אך גם לעלייה של סנטימטר במפלס הכינרת. עם זאת, החל ממחר מזג האוויר צפוי להשתפר, הגשם ייפסק ויהיה קריר מהרגיל לעונה אך נוח לטיולים

הקישור הועתק

כמה דקות של גשם ראשון לעונה הספיקו הבוקר (שני) כדי לשבש את שגרת החיים במקומות רבים בארץ. הגשם היה קצר אבל רבים הרגישו חורף של ממש עם הפסקות חשמל והצפות שאירעו בשל סתימות בתעלות הניקוז.

כמות המשקעים המכובדת שירדה, בעיקר בצפון הארץ, גרמה לעליה של מפלס הכינרת בסנטימטר - תוצאה של גשם ישיר שירד בבת אחת. בעוד שבשנה שעברה נרשמה עלייה רק בתחילת דצמבר, השנה זה קרה מוקדם מהצפוי וכעת חסרים לאגם 5.37 ס"מ כדי להגיע למצב תקין. עם זאת, גם השנה קיים צפי למיעוט גשמים.

למרות שהיורה הופיע היום במלוא הדרו מצפון הארץ ועד לדרומה, הגשם צפוי להיפסק בימים הקרובים והשמש תשוב להופיע בשמיים. החל ממחר ועד לסוף השבוע מזג האוויר צפוי להיות מעונן חלקית ויהיה נעים ונוח לטיולים במשך החג.

נחום יודוביץ', חזאי השירות המטאורולוגי, אמר כי הגשמים ידעכו וכי "מצפים בימים הקרובים למזג אוויר מעונן חלקית, קריר מהרגיל לעונה אך נוח לטיולים". לדבריו, ייתכן שמחר עוד נקום בבוקר לטפטופים אך הם ייפסקו במהרה והרטיבות תחלוף עד לפעם הבאה.