המדרכה לאחר ההנגשה
המדרכה לאחר ההנגשה | צילום: דוברות משרד המשפטים

לפני כשבועיים פורסם בחדשות 2 Online כי דווקא המבנה בו נמצא הגוף שאמור לאכוף את ההנגשה של המרחב הציבורי - לא נגיש לנכים. בעקבות פניית חדשות 2, הונגשה הכניסה לנציבות שוויון לאנשים עם מוגבלות בירושלים. הסיבה לקשיי הנגישות הייתה עבודות שנערכו במדרכה, בה נמצאת הכניסה לבניין הנציבות, ששייכת למשרד המשפטים, וכעת המפגע טופל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אמר בתגובה: "מרחב ציבורי לא נגיש מהווה מכשול עבור אנשים עם מוגבלות. אני בהחלט שמח לראות שעיריית ירושלים לקחה על עצמה לתקן את הליקויים הנדרשים במקרה הזה. יחד עם זאת, מהמקרה הפרטני ניתן ללמוד כי נגישות עדיין לא הוטמעה בתהליכי העבודה השונים בשלטון המקומי".

"כבר בשלב תכנון התשתיות חייבים להתחשב בהנגשה שהיא אבן דרך לשילוב והכלה של 20% מתושבי כל רשות ורשות", הוסיף טורם. "אנו בנציבות נמשיך לעמוד על כך".

התמונות שפורסמו בחדשות 2, דווקא ביום המודעות לאנשים עם מוגבלות, חשפו את מצוקת הפונים לנציבות. שמואל חיימוביץ, שניסה להגיע מהכביש הראשי בירושלים ברחוב ירמיהו אל הבניין, לא הצליח: הוא סיפר אז כי מעבר החצייה אינו מונגש, ואין לו דרך לעבור בכוחות עצמו במדרכה דווקא במקום שצריך להיות המונגש ביותר לאנשים עם מוגבלות.

בנציבות פנו אז בעניין לעיריית ירושלים, שמסרה בתגובה כי תבצע הנמכה של המדרכה "לפנים משורת הדין" בשל הצורך הציבורי. עם זאת, הדגישו בעירייה, "האחריות לבניית מדרכה תקינה חלה על היזם שבנה את בניין הנציבות" - וטענו כי התכנון היה שגוי מצד היזם.