הלחימה בעוטף עזה דעכה, אך התושבים מסרבים להשלים עם המצב: כשלושה חודשים לאחר תום מבצע "צוק איתן", התנועה לעתיד הנגב המערבי שבה וקוראת לממשלה לפעול להסדר מדיני כדי להביא לפתרון קבע. "אנחנו רואים את עזה באופק ויודעים שהיא לא תיעלם", אמרו תושבי העוטף בסרטון חדש שנועד לעורר מודעות למצבם ולגייס תמיכה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני תשעה ימים השיקה התנועה קמפיין גיוס באתר "הדסטארט" למימון המונים, תחת הכותרת "ציר הזמן לפתרון מדיני". מאחורי הפרויקט עומדים ענת חפץ, גלי בסודו, טל אלוני, נועה סינגר ועמית גל יחד עם שורה של תושבים מהנגב המערבי. יחד הם שואפים לגייס 250 אלף שקלים. תוך זמן קצר גייסה התנועה, נכון לרגע פרסום הכתבה, כ-30 אלף שקלים. אם לא יגייסו את הסכום שנותר בתוך 39 ימים, לא יוכלו לקבל את הכסף שנתרם להם

בסרטון משתתפים תושבים רבים, שביחד מרכיבים את המסר של הנגב המערבי: "אין לנו זמן לבזבז - רק אתם ואנחנו יחד ננקדם פתרון מדיני". המימון, לדבריהם, נועד למערך תקשורת נרחב שנועד להשאיר אותם בתודעה הציבורית, כמו גם לחוגי בית, משמרות בצמתים וכנסים. 

"זוכרים שבקיץ האחרון הייתה לנו מלחמה? כי לנו כאן במה שנקרא עוטף עזה קצת קשה לשכוח - היא צרובה לנו בזיכרון כמו הקודמות", סיפרו התושבים בסרטון. "אחרי הקיץ הנורא שעברנו בעוטף עזה, אנחנו לא קונים את הסיפור של 'זבנג וגמרנו'. 14 שנים יורים עלינו ואנחנו משלמים אישית את המחיר, ואנחנו שואלים לשם מה?".

הכסף יילך למימון הפגנות (צילום: חדשות 2)
הכסף יילך למימון הפגנות | צילום: חדשות 2

"אנחנו שומעים צבע אדום גם כשאין"

בין המשתתפים בסרטון גם ילדים תושבי הנגב המערבי, שדורשים פתרון מדיני שיביא לשקט ארוך טווח: "גם לנו מגיע חופש גדול, אנחנו שומעים צבע אדום גם כשאין". הילדים הזכירו בעקיצה את דברי הרמטכ"ל גנץ שקרא להם לשוב לבתים עוד במהלך הלחימה: "עוד מעט יירד הגשם והכלניות יחזרו לפרוח באדום, אך אנחנו לא נחזור לשגרה".

שרון שלי, תושבת אור הנר החברה בתנועה, הסבירה בשיחה עם חדשות 2 Online כיצד התארגן המהלך: "אנחנו תנועה שקמה בתוך המלחמה, של אזרחים שגרים בעוטף עזה - בהמשך הצטרפו אלינו אחרים שלא מוכנים לשתוק יותר לנוכח מחדלי הממשלה. מפקירים פה חיי אדם, גם בזמן המלחמה וגם לפניה - היחס לעורף הוא מזלזל, גם כשאמרו לנו לחזור הביתה וגם כשידעו שיש הפסקת אש ולא טרחו להודיע לתושבים".

לדבריה, ההנהגה צריכה להבין שלא הכל ניתן לפתור בכוח: "זה לא רלבנטי לנו כמה ירד מלאי הרקטות של חמאס - תפיסת ביטחון זה עניין של חיים ראויים ובטוחים לתושבים ולילדיהם. אנחנו לא אומרים לראש הממשלה עם מי לדבר ומתי, אלא קוראים להסדרה מדינית קבועה - בין אם זה מול הפלסטינים ישירות או דרך הצעות מתווכות מהעולם ובמיוחד בפעולה עם מדינות ערב. נתניהו, תעשה משהו יצירתי חוץ משימוש בכוח, תחשוב מחוץ לקופסה".

בדף התמיכה מוצעות הטבות שונות לתורמים, בהן סטיקרים, חולצות, בילוי בסינמטק שדרות ופעילויות תיירות כגון סיור כלניות. "זה עלה לא מזמן וזה רץ בטירוף - גם הדסטארט קידמו את זה והופתעו לטובה. כולנו עובדים בהתנדבות, והתגובות מדהימות", הוסיפה שלי.