סופו של בניין המשטרה (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

סופו של אימת העבריינים: דיזינגוף 221 היה ידוע בתור הבניין שבו שכנה הבולשת, כך נקראה יחידת המשטרה שרדפה אחרי כולם - מסרסורים וסוחרי סמים, ועד ראשי משפחות פשע ופוליטיקאים מושחתים. הזמנים השתנו, חלק מהשיטות שבהן פעלו הבלשים אז פסולות לחלוטין היום, והקרקע בדיזנגוף הפכה כל כך יקרה, שהמשטרה השתכנעה לפנות אותה לטובת בניית מלון. מי שהגיעו לצפות בהריסתו של הבניין המיתולוגי הם האנשים שמכירים אותו הכי מקרוב - השוטרים והגנבים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"הגיע הזמן שיהרסו את הבניין הזה פעם אחת ולתמיד", סיפר יורן לנדסברגר, שודד בדימוס בן 76 שלא האמין שיזכה לצפות בימי חייו בנפול אויבו הגדול. כל נתח שירד מהבניין הישן הציף אצל העבריין הזקן עוד פיסת נוסטלגיה. "תא המעצרים היה פה למטה", שיחזר לנדסברגר, "עברתי פה גיהנום".

לאחר עיכובים של שנים, הושלמה החודש הריסתה של תחנת המשטרה ברחוב דיזנגוף בת"א שנבנתה ב-1935. במקומה של תחנת "לב תל אביב" צפוי להיבנות בשנים הקרובות פרויקט למגורים ומלונאות.

"היינו מטפסים על הגדר ומצלמים את יגאל עמיר"

"היחידה הזאת הייתה הכתר של המשטרה", שחזר רב פקד חיים פנחס מימ"ר תל אביב בעודו משקיף על הדחפורים שהורסים את הבניין. "אין ספור של שודדים, פורצים ואנסים סדרתיים נתפסו כאן".

גם רבים מתושבי מרכז העיר נעמדו עם תחילת ההריסות מול המבנה שגודר וסיפרו חוויות הקשורות לתחנה, ביניהם בריחות של עצורים ונחקרים שגרמו לגדודי צלמים לתפוס עמדות מול שער הכניסה למתחם. "כולם היו פה - היינו יכולים לטפס על הסורגים ולצלם את 'האופנובנק' ויגאל עמיר", סיפר צלם העיתונות מוטי קמחי.