הסוף ל"מוקשים" ברחובות בקצרין? ביישוב הצפוני התחילו השבוע בהקמת מאגר DNA של כל הכלבים במטרה להיות העיר ללא "מוקשים" הראשונה בישראל. פקחי העיר יאספו דגימות צואה ובעזרתה יאתרו מי הכלב שהשאיר את הראיה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עינב בזז, מנהלת תחום פסולת במועצה המקומית קצרין: "פקח מגיע בסיור יומי, דוגם עם המבחנה, הדגימה נשלחת למעבדה ומחפשים התאמה למאגר, ובעתיד נוכל לשלוח דו"ח לבעלים. יש חוקי עזר עירוניים זה נע בין 300 עד 2,000 שקל תלוי בסוג העבירה".

כל בעלי הכלבים נדרשים להגיע בשלושת החודשים הקרובים לבצע את הבדיקה בחינם. "לוקחים שערות עם השורשים עטופת בסלוטייפ וככה זה מגיע למעבדה", אומרת הווטרינרית אפרת הראל. בעוד כמה ימים קבוצת השערות מהם מבצעים את הדגימה, יכולה לשמש ראיה מפלילה נגד בעל הכלב.

יאתרו את בעל הכלב, פיקוח עירוני קצרין (צילום: החדשות)
יאתרו את בעל הכלב, פיקוח עירוני קצרין | צילום: החדשות

בקצרין עובדים על התכנית הזאת כבר שנים ארוכות, רק לאחרונה סיימו להתגבר על הקשיים המשפטיים ולגייס מימון ממשרדי ממשלה, בתקווה שגם התושבים ישתפו פעולה.

דימי אפרצב, ראש מועצת קצרין סיפר על הקשיים: "במשך 4 שנים פנינו לציבור, שמנו שלטים בגינות, אנשים די מקפידים אבל יש הרבה מוקשים". המיזם מוגדר כרגע כפיילוט והיזמים מקווים שאחרי שיוכיח את עצמו, ראשי ערים פחות יחששו מביקורת ציבורית ועשרות רשויות יצטרפו למהלך.

"אנחנו מקבלים עשרות טלפונים בחודש על צואת כלבים משוטטים ועלה צורך בפתרון שידרבן את התושבים לאסוף וללכת עם רצועה", אמרה עינב בזז.

דגימת DNA מצואת כלבים היא כנראה רק עוד שלב בהתפתחויות הטכנולוגיות, שמשפיעות על החיים של כולנו. בטיול הבא עם הכלב אפשר לעזוב לכמה רגעים את הטלפון הנייד, ופשוט לאסוף עם שקית קטנה, את מה שהשאיר אחריו.