"אין לנו במה להתבייש": כשנכנסים לחנות של איילת ודפנה, מתבלבלים לרגע וחושבים שנמצאים בגלריית אומנות מודרנית ושתי הנשים שעובדות במקום הן ספרניות. אלא שהמקום הוא משהו אחר לגמרי: חנות לאביזרי מין שרוצה לשדר משהו אחר מחנויות הז'אנר ולהעביר מסר ברור - לא צריך להתבייש.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

האג'נדה של איילת ודפנה, בעלות "סיסטרס" בנמל תל אביב, היא להנגיש לכל הקהלים מיניות בריאה, מהנה ולא פרובוקטיבית - כזו שתופסת את הצד המיני של חיינו כבסיס לאיכות חיים טובה, לביטחון עצמי וכצורך בסיסי של כל אחד. וכן, גם נשים יכולות לעמוד בראש עסק כזה ולפנות ללקוחות שהן בעיקר נשים.
 
איילת ודפנה, מצפון הארץ במקור, חלמו את החלום שלהן כבר לפני 15 שנה. הן רצו לעשות עסקים וגילו שבתחום החנויות לאביזרי מין אין כמעט נשים מנהלות. "מה שהיה קיים היה מיועד לגברים - האביזרים, התכנים והמיקום של החנויות", אומרת איילת.

משתפים. הרצאה בחנות (צילום: החדשות)
משתפים. הרצאה בחנות | צילום: החדשות

כבר את החנות הראשונה הקימו במקום נגיש ופתוח, בניגוד לרוב החנויות המסתתרות באזורים נידחים. "החנות הייתה על רחוב פרישמן בתל אביב, ליד חנות בגדים, ליד בית קפה - מתחת לבית", אומרת איילת. "חנות נגישה לנשים, שלא מתחבאת מאחורי פרגוד, לא כזו שמפחיד לגשת אליה בלילה".

התגובות שהן מקבלות מעניינות. "יש שאנשים שעושים סיבוב שלם בחנות ואז שואלים - 'של מה החנות הזאת?'", מספרת איילת "אבל יש גם אנשים שעוברים, מציצים ובורחים, לא רוצים שמישהו בטעות יראה אותם". בחנויות של איילת ודפנה עובדות רק נשים. כך, הן טוענות, הלקוחות מרגישות יותר בנוח לשאול שאלות ולהיפתח. "החשיבה היא שאם אישה תרגיש בנוח בחנות שלנו, גם בן הזוג שלה או בת הזוג ירגישו נוח להיכנס", מסבירה איילת.

איילת ודפנה, שמעבירות היום גם הרצאות בנושאי מין, הגיעו מרקע שונה. דפנה מעידה שהיא גדלה בבית שמרני. נושאים שהם חיי היום יום שלה בעבודה לא היו עולים מעולם בשיחות משפחתיות. היום היא מרגישה שזה דבר טבעי. "לפעמים מעציב אותי לראות נשים שאני מנסה לדבר איתן על זה בחנות או בכל מקום אחר והן נרתעות", היא אומרת.

איילת, לעומתה, מספרת שגדלה בבית יותר ליברלי. אבא שלה הוא זה שנתן להן את הרעיון לפתוח את החנות. "אין לנו במה להתבייש", היא מדגישה. "כשמין לא מסופק זה מגיע למקומות מאוד לא נעימים של תסכול, דיכאון ועצבנות. חלק מהמוטו שלנו זה להפוך את זה לחלק מהחיים שמדברים עליו, שמשתפים בו, שנשים יכולות לחוות עצמאות מינית מבלי להזדקק למצב רוח למשהו של מישהו אחר. אנחנו פה בשביל לשנות את החשיבה הזאת".