N12
פרסומת

אחות המפגין שנדרס במחאה: "הרכב פגע בו והעיף אותו באוויר"

אחותו של ס' שנדרס אמש במהלך הפגנת בני העדה האתיופית בכביש 431 דורשת מהמשטרה לאתר את הנהג הפוגע: "הוא לא שם לב למכונית שהגיעה במהירות מאחורי גבו והעיפה אותו באוויר. הנהג לא עצר ופשוט ברח משם"

כרמל ליבמן
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

ה"פגע וברח" בהפגנת בני העדה האתיופית: ס', מפגין בן 28 מרמלה, נדרס אמש (שלישי) בכביש 431 סמוך למחלף רמלה לאחר שנהג רכב פרטי שחלף במקום סירב לעצור את נסיעתו למרות חסימת הכביש, פגע בו ונמלט מהמקום. אחותו של ס', שנפצע בינוני ופונה ע"י פרמדיקים של מד"א לבית החולים, סיפרה בשיחה עם החדשות Online כי אחיה לא ראה את הרכב מגיח מאחוריו ופוגע בו במהירות גבוהה. כעת במשפחה דורשים מהמשטרה לאתר את הנהג הפוגע ולהעמידו לדין.

האחות סיפרה כי ס' יצא אמש להפגין ולא הבחין במכונית שדהרה לכיוונו. "בערך בשעה 19:00 ס' פשוט הלך על הכביש ושתה מים", היא תיארה. "הוא לא שם לב למכונית שהגיעה במהירות מאחורי גבו והעיפה אותו באוויר. הנהג לא עצר ופשוט ברח משם. עד עכשיו אנחנו לא יודעים מי זה".

מחאת בני העדה האתיופית, עזריאלי ת"א
"יצאנו להפגין נגד אלימות". ת"א, אתמול | צילום: TPS, חדשות

ס' פונה לבית חולים אסף הרופא והבוקר שוחרר עם פציעות ראש ורגל שבורה. "הוא בהלם, בשוק, בקושי מוכן לדבר על מה שקרה ופגוע מאוד מהמקרה", שיתפה האחות. "זו לא הייתה מחאה אלימה, הם בסך הכול הפגינו שם. הוא פשוט הלך על הכביש".

לדבריה, אחיה ניצב כעת בפני תהליך שיקום ובכוונת המשפחה להגיש תביעה נגד הנהג הפוגע, לאחר שזהותו תתברר. "אנחנו דורשים שימצאו את הנהג, הוא היה יכול להרוג אותו", אמרה האחות.

הצתת הרכב בתל אביב בזמן המחאה
מכונית עולה באש, אמש | צילום: פלאש 90, חדשות

אחותו של ס' ביקשה להעביר מסר לכל מי שמציג, לדבריה, את המוחים כ"אנשים אלימים": "זה ממש לא מה שהיה. יצאנו להפגין נגד אלימות המשטרה ורצח האחים שלנו. זה לא התחיל היום, זה זעם שהצטבר הרבה זמן. רק לפני חצי שנה הם ירו ביהודה ביאדגה ורצחו אותו. אחים שלי יצאו להפגין כדי לוודא שהשוטר הזה לא ישתחרר בלי כלום ושהצדק ייעשה".

פרסומת
240 נעצרו במחאת יוצאי אתיופיה
מפגינה שנעצרה בכניסה לי-ם | צילום: יוסף מזרחי/TPS, חדשות

בתיעוד של רגע הפגיעה נראה רכב שטח בצבע שחור מתקדם בנסיעה מהירה אל תוך המפגינים ומעיף את אחד מהם באוויר אל שולי הדרך. הנהג נמלט מהמקום והמשטרה פתחה בחיפושים לאיתורו. במשטרה אומרים שקיבלו לידיהם את הסרטון. אמנם לא הוגשה תלונה, אך הם פתחו בבדיקת נסיבות האירוע וקוראים לכל מי שראה את התאונה להגיע למסור עדות.