חיילים אתיופים (צילום: רויטרס, חדשות)
בני העדה יפסיקו להגיע למילואים? | צילום: רויטרס, חדשות

מחאת יוצאי אתיופיה מתרחבת למחוזות נוספים וכעת מגיעה יוזמה חדשה הקוראת לבני העדה להפסיק להגיע ולשרת מילואים, על מנת "להתנגד לאי הצדק המתמשך נגד הקהילה". כ-300 חיילים וקצינים הסכימו על הצעד, שאותו הגדירו כ"מרי אזרחי". במקביל, בשעה זו נועדים הרבנים הראשים בישראל עם מנהיגי וראשי העדה האתיופית בקריאה להרגעת הרוחות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"משטרת ישראל רואה בנו בעיה", נכתב בעצומה. "שוטרים שרודפים, מכים, מתעללים, מחשמלים, כולאים ורוצחים אותנו, יום יום באופן שגרתי - פי 6 ביחס לאוכלוסייה. פקחי עירייה ושוטרים מסתובבים בשכונותינו והופכים לפושעים את מירב נערינו. במקום שיצמחו להיות אזרחים טובים ויגשימו את חלומותיהם, המשטרה מעודדות את צמיחת הפשיעה בקרב הצעירים והצעירות שלנו".

מחאת בני העדה האתיופית, שבוע שעבר (צילום: החדשות)
מחאה העדה על האלימות המשטרתית, אתמול | צילום: החדשות

"אי לכך ובהתאם לזאת, מאסנו בדרישת המדינה מאתנו להמשיך ולקיים את החוזה שלפיו אנו אזרחים בעלי חובות, אך לא אזרחים שווי זכויות. את חוסר הנחת שלנו אנחנו מביעים במעשים מאורגנים של מרי אזרחי, שהראשון שבהם יהיה הימנעות מהתייצבות לשירות מילואים".

"לא נמשיך לתת את גופנו כאילו הכל כשורה"

בשיחה של אחד מיוזמני העצומה טקלה וובאייה עם החדשות Online, הסביר את המניעים לצעד החריף. "אנחנו לא סתם באים ממקום של לאיים", הבהיר. "אלא פשוט מתוסכלים ממה שהיה, וכשיש הפקרות כזאת - יש לנו חוסר מוטיבציה לשרת. אנחנו רוצים לשרת ולעשות את מחויבותנו אבל ככה זה לא יכול להימשך. קשה לנו לשלוח את בני הנוער שלנו לצבא".

מחאת בני העדה האתיופית בקרית אתא (צילום: החדשות)
"המצב זה לא יכול להימשך" | צילום: החדשות

"אנחנו מלאי תקווה שהמצב יטופל וישתפר", הדגיש וובאיה. "אבל יש פה דבר שחוזר על עצמו כבר הרבה זמן. זה משהו שבעצם מכוון כלפי העדה. בסוף אי אפשר להעלים עין - זה בגלל צבע העור שלנו".

עוד אמר ובאיה: "אנחנו במשפחה 12 נפשות, בהם אחד בקבע בחיל האוויר, אחד שהיה במג"ב ועוד שלושה שהיו ביחידות חי"ר ורוצים להמשיך ולשרת, אבל מתוסכלים מהיחס. אי אפשר להמשיך ככה ובטח לא לתת את כל גופי ולהמשיך בצבא כאילו הכל כשורה".