פשרה במאבק גמלאי השוטרים ואנשי השב"ס: במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה היום (רביעי) החליטו ראש הממשלה נתניהו והשר לביטחון הפנים, ארדן על פשרה. לפי ההחלטה, ההצבעה בממשלה על תוספת השכר לאנשי הקבע וגמלאי צה"ל בלבד ולא למשטרה, שב"ס, שב"כ ומוסד תידחה ב-45 ימים ותתקיים לאחר תקופת החגים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בזמן הזה, כך על פי החלטת הפשרה המסתמנת, יתקיים משא ומתן מרתוני בהשתתפות נציגי האוצר, ביטחון הפנים ופעילי המאבק מקרב גמלאי השוטרים והסוהרים על תשלום התוספת הנדרשת. במקביל תועבר פנייה לבית הדין הארצי לעבודה להשהות את מתן ההחלטה שלו בעתירה שמונחת לפניו בנושא הזה‎.

במהלך היום פעל השר ארדן על מנת לשנות את דעתו של ראש הממשלה ולאפשר את קיום המשא ומתן עם נציגי השוטרים והשב"ס. במהלך ישיבת הממשלה אף הקריא השר ארדן את שמות החללים מהמשטרה והשב"ס במהלך השנים האחרונות והתרעם על תנאיהם.

מחאת גמלאי המשטרה הגיעה היום לשיאה. המפגינים התעמתו עם המאבטחים בכניסה למשרד ראש הממשלה שבה אמור היה להתקיים הדיון ובשל כך השרים קיבלו הוראה שלא להגיע למשרד רה"מ לישיבת הממשלה - עובדי המשרד נעלו את עצמם בחדרים. 

המוחים שיבשו את התנועה בכניסה לירושלים וניסו להפריע לתנועת כלי הרכב: "ממשלת ישראל הכריזה מלחמה על גמלאי המשטרה". חלק מהמפגינים שהתגודדו סביב שער הכניסה למשרד ראש הממשלה הצליחו להזיז את השער ולהיכנס וצוותי האבטחה הרחיקו אותם. עשרות המפגינים הצהירו שהם מוחים בשמם של 60 אלף שוטרים, אנשי שב"ס וגמלאים שלא יכולים להתאגד. המפגינים קראו לשרי הליכוד להיות חברתיים והצביע בעד עשרות אלפי שוטרים וסוהרים ולא נגדם.

בעקבות הפרות הסדר וההתפרעויות, הודיע קב"ט משרד ראש הממשלה כי יגיש תלונה רשמית למשטרה. הקב"ט אביעד פייגין דורש מהמשטרה לחקור באופן מיידי את התקרית ולהביא לדין את המתפרעים. גורמי ביטחון שהיו במקום הפנו אצבע מאשימה לעבר משטרת ישראל וטענו שהזעיקו תגבורת - אך זו, לא הגיעה בזמן.