בשל מחלת עובדים: שיבושים ברכבות
יותר מ-30 נהגי רכבת הצהירו ביממה האחרונה שהם חולים וכתוצאה מכריזים ברכבת ישראל על השבתת קווים - בעיקר מאזור לוד דרומה. "לאחר הפעלת הנהגים הכוננים והערכת מצב שנערכה התברר שאין מנוס מסגירת קווי רכבות סדירות", אמרו ברכבת. ועד העובדים: "לא נתנו הנחיה 'להתחלות'". אלה הקווים שיבוטלו



מספר קווי רכבת ברחבי הארץ בוטלו היום (ראשון) בשל הצהרה של למעלה מ-30 נהגים, שלא הגיעו לעבודה במקביל, על מחלה. הצהרות המחלה שהתקבלו במהלך היממה האחרונה גרמו לביטול קוי הרכבת מבאר שבע לדימונה בשני הכיוונים.
מדוברות רכבת ישראל נמסר כי מדובר בתופעה שמשמעות בפועל היא השבתה: "לאחר הפעלת הנהגים הכוננים ולאחר הערכת מצב שנערכה בחברה התברר שאין מנוס מסגירת קווי רכבות סדירות, למרות כל הניסיונות להימנע מכך".
לקראת הערב יבוטלו הרכבות הבאות: קו בית שמש - מלחה יבוטל החל משעה 17:50 מבית שמש. קו לוד - הראשונים יבוטל החל מהשעה 20:07 מלוד.
קו רעננה מערב - משה דיין יושבת בשעה הקרובה מרעננה ובשעה 19:29. ממשה דיין מושבת הקו בשעה 18:01.
מוועד עובדי הרכבת נמסר בתגובה: "ועד העובדים לא נתן שום הנחיה ארגונית לעובדים 'להתחלות' או לעכב רכבות. אם אכן הודיעו עובדים רבים כל כך על מחלה, מוזמנת הנהלת הרכבת לבדוק את הסיבות שהובילו למחלות העובדים ולטפל בהן. שוב מדובר בניסיון של הנהלת הרכבת להכפיש את ועד העובדים והעובדים".
