תם המשבר (צילום: רויטרס, חדשות)
נטע ברזילי. תופיע בתל אביב? | צילום: רויטרס, חדשות

תאגיד השידור "כאן" פרסם היום (שלישי) את הקריטריונים הרשמיים לאירוח אירוויזיון 2019 בישראל - זאת לקראת בחירת העיר המארחת של התחרות בחודש מאי בשנה הבאה. מפירוט הקריטריונים ניתן להניח כי במירוץ נותרו שתי ערים מרכזיות: ירושלים ותל אביב, וכי לאחרונה עשוי להיות סיכוי גדול יותר לארח בשטחה את האירוע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הקריטריון הראשון לערים המבקשות לארח את התחרות בשטחן הוא קיום של אולם מקורה לחלוטין המסוגל לאכלס בין 8,000 ל-12,000 צופים (מקומות ישיבה ועמידה). בתאגיד מדגישים כי יוענק יתרון מובהק לעיר שתציג אולם קיים שעומד בדרישות, זאת עקב אילוצי לוח זמנים. עוד מודגש כי סמוך לאולם יש להקים מרכז עיתונות לכ-1,500 עיתונאים שיגיעו לסקר את התחרות.

לוגו התחרות. העיר תוכרז בשבוע הבא (צילום: יח"צ כאן, חדשות)
צילום: יח"צ כאן, חדשות

מכך עולה כי ירושלים ותל אביב הן המועמדות המרכזיות לאירוח התחרות: בבירה קיים היכל הפיס ארנה (11 אלף מקומות) ובתל אביב שני מתחמים מקורים שעומדים בתקן: היכל מנורה מבטחים וביתן 2 בגני התערוכה, המכילים 10,000 מקומות כל אחד.

עד לחודש ינואר צפויות להסתיים עבודות השיפוץ של אצטדיון בלומפילד בתל אביב, שצפוי להכיל 30 אלף מקומות - אולם על האצטדיון להיות מקורה כדי לארח את התחרות, וכמובן - להיות מוכן בזמן. בחיפה קיים אצטדיון סמי עופר החדיש המכיל 30 אלף מקומות - אך הוא אינו מקורה ולכן אינו עומד בדרישות הסף.

מגדלי עזריאלי, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
תל אביב | צילום: רויטרס, חדשות

קריטריון נוסף שנראה שיש בו כדי להכריע את זהות העיר המארחת בישראל הוא התחייבות לקיום חלק משמעותי של החזרות למופע בסופי שבוע. כללי ה-EBU מחייבים עריכת שתי חזרות גנרליות - בליל שבת, יממה לפני מופע הגמר (חזרה מכריעה בה צוותי השיפוט מעניקים 50% מהניקוד לשירים המתחרים), וביום הגמר עצמו, שבת בצהריים. עקב ההתנגדות הצפויה של גורמים חרדיים לקיום התחרות בירושלים עקב חילול שבת, נראה שהדרישה הזו תוביל לבסוף לבחירה בתל אביב כמארחת התחרות.

עוד מצוין כי על האולם המארח את התחרות להיות זמין בין החודשים מרס-מאי 2019 לצורך הקמת הבמה וקיום חזרות למופע - מה שמפחית את הסיכוי של אצטדיון כדורגל או אולם כדורסל לארח את התחרות, כיוון שהדבר יוביל לשיבושים במשחקי הליגות השונות.

קריטריון חשוב אחר קובע כי על העיר המארחת לכלול כ-3000 חדרי מלון לפחות, מה שמוריד מהפרק את חיפה - בה קיימים פחות חדרי מלון. באילת, שהוזכרה אף היא כמועמדת, קיים המספר הגבוה ביותר של חדרים - אולם שם לא קיים כלל אולם מתאים לאירוח התחרות. בירושלים ותל אביב יש די חדרי מלון ולכן שתיהן עומדות בתקן.

כל עיר בישראל שמעוניינת לארח את אירוויזיון 2019 ושחושבת כי היא עומדת בקריטריונים, תוכל להגיש את מועמדותה בשבוע הקרוב, עד ל-17 ביולי. ההכרעה הסופית בדבר העיר המארחת תתקבל במשותף על ידי נציגי תאגיד ״כאן״ ואיגוד השידור האירופי EBU עד לחודש ספטמבר.

"כעת כשהקריטריונים נחשפו ותל אביב-יפו יכולה באופן רשמי לעמוד בתנאים ולארח את האירוויזיון, זה אך ברור שזהו המקום שבו צריכה להתקיים התחרות", מסרה סגנית ראש עיריית תל אביב יפו, מיטל להבי. "תל אביב מתאימה הן מבחינת התשתיות, הן מבחינת קליטת האורחים והאפשרויות המוצעות להם והן מבחינת היות העיר מרכז התרבות של ישראל"