N12
פרסומת

המבחן הראשון של הרצוג בנבחרת הסתיים בהפסד

משחקה הראשון של נבחרת ישראל במפעל ליגת האומות עם מאמן חדש, אנדי הרצוג, ולאחר שובו של ערן זהבי - הסתיים בהפסד צורב לנבחרת אלבניה. האלבנים עלו לשער יתרון בדקה ה-55', זאת לאחר מחצית ראשונה שבה היו לישראל שתי הזדמנויות גדולות להבקיע

בן מיטלמן
פורסם: | עודכן:
מאמן הנבחרת הרצוג
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
מאמן הנבחרת הרצוג
משחק הבכורה הסתיים בהפסד. הרצוג | צילום: רויטרס, חדשות

המבחן הראשון של המאמן החדש ושל זהבי אחרי שחזר לנבחרת הסתיים בכישלון: נבחרת ישראל הפסידה אמש (שישי) לנבחרת אלבניה בחוץ בתוצאה 0:1, במסגרת המחזור הראשון של ליגת האומות - טורניר חדש של אופ"א, שדרכו אפשר יהיה להעפיל ליורו 2020.

זה היה המשחק הראשון של ערן זהבי בנבחרת, לאחר תקרית זריקת סרט הקפטן לפני שנה ומאז הוחלט שישוב לנבחרת וזה היה גם משחקם הראשון של הצוות האוסטרי וילי רוטנשטיינר (המנהל הטכני) ואנדריאס הרצוג (המאמן) בנבחרת ישראל.

המחצית הראשונה כללה הזדמנויות לישראל לכבוש, אולם המצבים הללו לא הסתיימו בשערים. בדקה ה-30', קשר הנבחרת בירם כיאל, החמיץ לאחר שקיבל כדורמערן זהבי בתוך הרחבה. כיאל בעט - והשוער האלבני, תומס סטרוקשה, הדף. כעבור כמה שניות ערן זהבי ניסה בעצמו מרחוק אך השוער היה מוכן שוב.

"החמצה לא אופיינית לי"
"החמצה לא אופיינית לי" | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות
פרסומת



בדקה ה-41' הגיעה החמצה בלתי נתפסת כמעט של ערן זהבי במשחק. הוא השתלט על כדור ברחבה האלבנית אחרי טעות קשה בהגנה, התקדם לעבר שער חשוף לגמרי - אך במקום להבקיע מול שער ריק, הוא התמהמה והשוער האלבני הצליח להסיט את הכדור. זהבי טען להכשלה עליו אך השופט ההונגרי הורה להמשיך במשחק.

בדקה ה-47' ערן זהבי הוחלף בגלל פציעה שסבל ממנה עוד לפני המשחק ותומר חמד נכנס במקומו - וניתן לסכם את הופעת החזרה שלו לנבחרת כהופעה עגומה. 8 דקות לאחר מכן, האלבנים עלו ליתרון 1:0 משער של טולנט צ׳אקה. אחרי כמה מסירות שהתנהלו ללא הפרעה בתוך הרחבה של ישראל, קשר באזל בעט מקצה הרחבה לפינה של גיא חיימוב - והכניע אותו.

רבע שעה לאחר מכן, הגיעה הזדמנות אלבנית לעלות ל-2:0, אך היא הוחמצה. המגן הימני של האלבנים פרץ לבדו מול חיימוב בעט מחוץ למסגרת.

בדקה ה-72', מנור סולומון בן ה-19 ממכבי פ"ת נכנס להופעת בכורה בנבחרת ישראל והחליף את בירם כיאל. מדובר באחד השחקנים הכי כשרוניים בליגת העל שגורר התעניינות מקבוצות באירופה. דקה לאחר שנכנס סולומון, הוא כמעט כבש ישירות מבעיטת הקרן - כשהבעיטה שלו פגעה בקורה הרחוקה.

פרסומת

מאמן נבחרת ישראל הרצוג אמר בתום המשחק: "תוצאה מאכזבת כמובן. ניסינו אבל כשאתה מחמיץ את המצבים שלך ומבצע טעות אחת אתה מפסיד את המשחק". והוסיף: "במשחק הבא נגד סקוטלנד אנחנו צריכים להשיג תוצאה טובה כדי לשמור על סיכוי להעפיל לאליפות אירופה".

ערן זהבי ששב למשחקו הראשון מאז פרשת סרט הקפטן אמר: "החמצה לא אופיינית לי. זה גם היה רגע הפציעה. ברגע שעברתי את השוער שמעתי 'קליק'. וציין: "שמחתי לחזור לנבחרת ישראל אבל לא רציתי שזה יהיה כך"

ישראל משחקת בבית עם נבחרות אלבניה וסקוטלנד ותצטרך לסיים ראשונה מבין השלוש כדי להתקרב למשימה להעפיל לראשונה בתולדותיה ליורו.