המחאה נגד חוק הלאום נמשכת: עשרות אלפי בני אדם הגיעו הערב (שבת) לכיכר רבין בתל אביב להפגנת המגזר הערבי נגד החוק השנוי במחלוקת, ומשם צעדו לרחבת מוזיאון תל אביב. ראש ועדת המעקב של הציבור הערבי בישראל, חבר הכנסת לשעבר מוחמד ברכה קרא מעל הבמה לנתניהו: "אנחנו לא נלך מכאן - אתה תלך". המפגינים המשיכו וקראו: "העם רוצה בביטול החוק, העם רוצה בהפלת הימין".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לכיכר הגיעו כ-300 אוטובוסים יחד עם 26 עמותות, רובן עמותות שמאל. מניפי דגלי פלסטין הם בעיקר בקרב פעילי מפלגת בל"ד, שמתחו ביקורת על דרישת ועדת המעקב. לאחר ההתכנסות בכיכר צפויים המפגינים לצעוד לכיוון מוזיאון תל אביב, שם יישאו נאומים. פוליטיקאים רבים בחרו שלא להגיע להפגנה, בקרב מפלגות הקואליציה אבל גם מיש עתיד והמחנה הציוני. מי שכן צפויים לנכוח באירוע הם ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני), ח"כים ממרצ וחבר הכנסת לשעבר מהמחנה הציוני זוהיר בהלול. 

עוד לפני ההפגנה התבטא יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה ואמר כי "ברגע זה עשרות אלפי ערבים ויהודים נעים באוטובוסים לת"א עם המסר הכי דמוקרטי והכי ערכי מול חוק הלאום. מדינה דמוקרטית חייבת להיות מדינת כל האזרחים". ‎למרות דרישת ועדת המעקב, עשרות מפגינים הניפו דגל פלסטין.

"עשרות אלפים נעים באוטובוסים" (צילום: ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל, חדשות)
"עשרות אלפי נעים באוטובוסים" | צילום: ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל, חדשות

רבבות בני אדם מילאו בשבת שעברה את כיכר רבין בעצרת המחאה של הדרוזים נגד החוק השנוי במחלוקת. בין המוחים, שעמדו בכיכר עם דגלי העדה הדרוזית ודגלי ישראל, היו מנהיגי העדה, ראשי מערכת הביטחון לשעבר ופוליטיקאים מהאופוזיציה. חרף תחושת האפליה והגינויים החריפים שהשמיעו כלפי הממשלה, בסיום העצרת עלו בכירי העדה לבמה ושרו את "התקווה".

"אני מדבר בשם מי שאהבתו לארץ ולמדינה היא מוחלטת וחד משמעית", אמר המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, השייח' מוואפק טריף. "זעקתם של בני העדה הדרוזית בעקבות חקיקת חוק הלאום באה מתוך כאב אמתי וביטוי של אכזבה גדולה, מבקשים לקחת מהם את הישראליות שלהם – ישראלים אחים אנחנו".

ההפגנה בת"א, בשבוע שעבר (צילום: Gili Yaari /FLASH90, חדשות)
ההפגנה בת"א, בשבוע שעבר | צילום: Gili Yaari /FLASH90, חדשות

ביום שלישי השבוע הגישה הנהגת המגזר הערבי בישראל עתירה לבג"ץ נגד החוק. "זהו מקרה שמצדיק את התערבותו של בג"ץ בביטול חוק יסוד וזאת משום שחוק יסוד הלאום הוא חוק גזעני", נכתב בעתירה.

ארגון עדאלה הגיש את העתירה עבור ועדת המעקב העליונה לענייני הערבים בישראל, סיעת הרשימה המשותפת וועד ראשי הרשויות המקומיות הערביות. בעתירה נטען כי חוק היסוד "פוגע באופן מסיבי בגרעינים של זכויות האדם ומנוגד לנורמות המשפט הבינלאומי ובעיקר לאלה האוסרות על קיומם של חוקים המייצרים חוקה גזענית".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/