כ-20 אלף בני אדם הגיעו למצעד הגאווה ה-17 ברציפות שנערך היום (חמישי) בירושלים. האירוע נערך תחת אבטחה כבדה של 2,400 שוטרים שליוו את המצעד שהסתיים ללא אירועים מיוחדים. המצעד הגיע לשיאו בגן העצמאות בבירה, שם נערך החלק המרכזי שכלל הופעות של אמנים וכן נאומים של דמויות מפתח בקהילת הלהט"ב. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עופר ארז, מנכ"ל הבית הפתוח בירושלים אמר: "תסתכלו סביבכם על ההמונים שמקיפים כל אחד ואחת מכם, מה שאתם רואים הוא לא מקרה ולא חלום - כולנו חלק מאירוע היסטורי ומכונן: מצעד הגאווה והסובלנות הגדול ביותר שהתקיים אי פעם בירושלים. זו זכות גדולה להיות כאן היום".

"כולנו כאן היום", הוסיף ארז, "להט"בים, חברים, תומכים ושותפים, כי הפסקנו לבקש והתחלנו לדרוש, לדרוש שוויון ולדרוש מעשים. כולנו כאן היום כי איכפת לנו מדמותן של הקהילות שבהן אנחנו חיים, של השכונות, של העיר ושל המדינה. כי בזמן שאנחנו נאבקים בכל יום בשנה ליצור חברה ישראלית סובלנית ומקבלת, בה כולנו נוכל להיות גאים, יש מי שעושה ההפך. מי שרוצה לראות אותנו מתחבאים, מתביישים, נעלמים. אם כי גם להם ברור שאחרי 17 שנים שבהן המצעד צועד בירושלים, ואחרי 21 שנים בהן פועל הבית הפתוח בירושלים לגאווה וסובלנות - אנחנו כאן כדי להישאר".

ערן גלובוס, יו"ר הבית הפתוח בירושלים, הכריז לקול תשואות הקהל: "בירושלים אנחנו מכריזים על הקמת מדינת להט"ביסטן. בירושלים, שבה קומץ קיצוני חדור שנאה אחז במושכות השלטון, שממשלה אטומה שותקת שתיקה רמה מול מי שקוראים לנו טרוריסטים וסוטים, כאילו לא למדו דבר, שבה הכנסת מחוקקת ללא הרף - פעם נגד אלו ופעם נגד אלו, הפרד המשול. שבה אנחנו חיים ואליה אנחנו עולים בחג ומועד, איש איש ואמונתו. שאליה נישאות עיניים רבות מכל קצוות תבל, שבה גבתה שנאת החינם את המחיר היקר ביותר. בירושלים, שבה פועמים עכשיו 40 אלף לבבות בהתרגשות וגאווה, מפגן ניצחון אדיר של הטוב שיכול להיות פה, אם רק נבחר בדרך של חירות. אנחנו כאן בכל מקום. אנחנו לא עומדים כאן לבד, לצדנו שותפים, תומכים ובני ברית, ירושלמים ומכל רחבי הארץ, יותר מהכל - לצדנו נמצאים ותיקי וותיקות המאבק".

גלובוס הוסיף: "מדינת להט"ביסטן שאותה אנחנו מקימים כאן תהיה מושתתת על עקרונות הצדק והיושר, תקלוט עליה של אחינו - מצ'צ'ניה, מאפריקה, מכל קצוות תבל. במדינת להט"ביסטן, רבנים שקוראים לרצח של שירה בנקי 'אירוע אנקדוטלי' יוקעו מהחברה".

20 אלף צעדו (צילום: עדי אדי, חדשות)
20 אלף צעדו | צילום: עדי אדי, חדשות
מצעד הגאווה בירושלים. מעורר שנאה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
מצעד הגאווה בבירה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

נינה הלוי, נציגת הקהילה בועידת להשמה מגדרית במשרד הבריאות ונציגת הציבור בוועדה לשינוי מין בתל השומר וטרנסית בעצמה, אמרה כי "ההתנגדות שאנחנו חוות כרגע בכל העולם היא המחמאה הגדולה ביותר, ההוכחה שאנחנו מנצחות במאבק הזה. ששוויון בין כל בנות האדם, בכל המגדרים בכל האמונות והצבעים הוא בסופו של דבר בלתי נמנע. מה שיפה בהתנגדות, זה שהיא הדלק במנועים שלנו, המקלחת הקרה שמעודדת אותנו לפעולה. מילות השנאה, הסכינים, הפוליטיקאים הצבועים שמיישרים קו למכנה המשותף הנמוך ביותר ועושים פוליטיקה של הפרד ומשול, האברכים שמגיעים אלינו לזירות הזנות בלילה ומפגינים נגדנו ביום - טוב לראות אתכם, בואו יותר קרוב אם יש לכם אומץ שנראה בדיוק מי אתם. טוב לדעת איפה אנחנו חיות, טוב לדעת מה אנחנו צריכות".

מחאה נגד מצעד הגאווה (צילום: יחיאל גורפיין /TPS ‎, חדשות)
מחאה על קיום המצעד בבירה | צילום: יחיאל גורפיין /TPS ‎, חדשות
היום: מצעד הגאווה בירושלים 2019. ארכיון (צילום: הבית הפתוח ירושלים‎, חדשות)
אלפים צעדו ברחובות ירושלים | צילום: הבית הפתוח ירושלים‎, חדשות

2,400 שוטרים ולוחמי מג"ב גלויים וסמויים אבטחו את האירוע. על מבצע האבטחה פיקח מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך, יחד עם מפקד משטרת ירושלים תת-ניצב יורם הלוי. שתי הפגנות נגד של ארגוני הימין להב"ה ו"עוצמה יהודית" נערכו בבירה במקביל למצעד והסתיימו ללא תקריות.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/