בשבוע שעבר התרחש בעיר ערד אירוע חסר תקדים עד כה ביחסים בין חילונים לדתיים בישראל. חסידי גור יצאו להפגין, תוך הבערת צמיגים, מול בית בו הוצב שלט כנגד האדמו"ר של חסידות גור. החילונים בעיר יצאו להפגין בתגובה ובמקום התפתחו עימותים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אבל האירוע, חריג ככל שיהיה, הוא רק מקרה נוסף בתהליך התדרדרות היחסים המתמשך בין הקבוצות במסגרת המאבק על צביונה של העיר הדרומית.

כ-150 משפחות חרדיות מהחסידות הגיעו לראשונה לעיר ערד בשנות ה-80. כיום, ישנן 1,050 משפחות המהוות כ-20% מאוכלוסיית העיר. התושבים החילונים מתלוננים על "השתלטות" - ופנו למאבק כנגד החסידות, שלטענתם פועלת כדי להתיישב בשכונות חילוניות ולשנות את צביונה.

החרדים מנגד פנו למאבק נגד ראש העיר עו"ד ניסן בן חמו שמכהן מטעם סיעת "יש עתיד". "תלו נגדי פשקווילים מאיימים, הגדירו אותי כזרע עמלק, הטרידו אותי בביתי", סיפר על המאבק נגדו. החרדים טוענים כי ראש העיר קיצץ בתקציביהם ולא מאפשר לפתוח גני ילדים, אלא שראש העיר דוחה את הטענות: "אני נותן תקציב שווה לכולם".

העימותים בערד (צילום: חדשות 2)
העימותים בערד | צילום: חדשות 2

"במשמרת שלי לא יהיה יותר מ-40% חרדים בעיר", טען חמו, "לעיר כזאת אין זכות קיום כלכלית". החרדים מנגד טוענים כי ראש העיר עושה להם "דווקא" ומתחנף לקהל החילוני. "אנחנו לא בני ברק ובית שמש, אנחנו עיר חילונית", אמר אחד התושבים.

"הם מתיישבים בכוונה בשכונות חילוניות כדי לשנות", אמרה תושבת חילונית אחרת בעוד המאבק על צביונה של העיר ממשיך להתלהט. "ירקו עליי בגלל הלבוש".