עבודות הרכבת (צילום: חדשות 2)
עבודות הרכבת | צילום: חדשות 2

ממשלת ישראל מפרסמת לראשונה היום (ראשון) תכנית רב שנתית המרכזת פיתוח של 147 פרוייקטים בתחום התשתיות המתוכננים בישראל לשנים 2017-2021. לצד זאת, יוקם צוות מיוחד למעקב וליישום הפרוייקטים. עלות כל הפרוייקטים עומדת על 116 מיליארד שקלים. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

התכנית מרכזת את כלל הפרוייקטים הפיזיים המתוכננים - בביצוע, בתקצוב או באישור משרדי הממשלה ויחידות הסמך. ברשימה נכלל כל פרוייקט תשתית הקיים בישראל, בהתאם לקריטריונים הבאים: עלותו נאמדת במעל ל- 100 מיליון שקלים, התקיימה עבורו בדיקת כדאיות כלכלית, קיימת לגביו החלטת ממשלה או סיכום תקציבי. מהרשימה נגרעו פרוייקטים בסך 40 מיליארד שקלים, שטרם עמדו בכל התנאים.

לרשימת הפרוייקטים המלאה

לצד התכנית, תעלה בישיבת הממשלה הקרובה החלטה על מינוי צוות ליווי ובקרה, בהשתתפות מנכ"ל משרד רה"מ, החשב הכללי, הממונה על התקציבים והיועץ המשפטי של משרד האוצר. הצוות יעקוב אחר ביצוע התכניות וירחיב את בחינת ההתאמה של כל הפרוייקטים לביצוע ולמימון, בשילוב המגזר הפרטי. כמו כן, הצוות ידאג לטיוב מבנה המכרזים, וכן להגברת השקיפות בתחום התשתיות בפני הממשלה, הציבור והמשקיעים.

אילוסטרציה (צילום: ועד עובדי חברת חשמל, חדשות)
פרוייקטים בתחום החשמל | צילום: ועד עובדי חברת חשמל, חדשות

"אנו ממשיכים בתנופת השקעה ובנייה בתשתיות בכל רחבי הארץ", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו. "נמשיך לקרב את הפריפריה למרכז לטובת כלל אזרחי ישראל, נבנה עוד כבישים, מחלפים ומסילות רכבת. התכנית תאפשר לממשלה להעניק שירות טוב יותר לאזרחים בתחבורה, באנרגיה, בבריאות ובתחומים רבים נוספים", הוסיף.

עלות כוללת: 116 מיליארד שקלים

מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר אמר: "מיפוי הפרוייקטים מהווה צעד ראשון וחשוב בתהליכי גיוס השקעות זרות בתשתיות, בהגדלת היקף ההשקעות ובפיתוח הכלכלה הישראלית. התכנית גובשה לאור תובנות שעלו בפגישות שקיימנו עם גופי השקעה בינלאומיים הרואים במדינת ישראל יעד מועדף להשקעה בתשתיות".

פיתוח כבישים, כביש 85 (צילום: אלבטרוס)
פיתוח כבישים, כביש 85 | צילום: אלבטרוס

בתכנית ישנם 147 פרוייקטים בעלות הקמה כוללת של 116 מיליארד שקלים, מרביתם בתחומי התחבורה והאנרגיה. 58% מהפרויקטים ממוקמים בתל אביב ואזור המרכז, 22% בחיפה והצפון, 10% בדרום ו-9% בירושלים.

בתחום התחבורה, 51% מתוך עלויות ההקמה מגיעות מפרויקטים של הרכבות הקלות בתל אביב, ירושלים וחיפה, 22% מבניית כבישים חדשים. בתחום האנרגיה, 61% מעלויות ההקמה הן של פרויקטים בתחום החשמל ו-14% במערכות הולכת מים.