זירת התאונה בבני ברק (צילום: יששכר וויס תיעוד מבצעי מד"א)
זירת האירוע, היום | צילום: יששכר וויס תיעוד מבצעי מד"א

פועל כבן 30 נפל היום (רביעי) אל מותו מקומה רביעית באתר בנייה ברחוב פרל בבני ברק. חובשים ופרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום ביצעו בו פעולות החייאה שלאחריהן נאלצו לקבוע את מותו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מדובר במוות החמישי בשבעת הימים האחרונים: מוקדם יותר השבוע פועל התחשמל למוות במהלך עבודות חשמל בבית ספר באשקלון. למקום הוזעקו שוטרים ונסיבות האירוע בחקירה, ודיווח על המקרה הועבר למשרד העבודה.

ביום חמישי האחרון מצאו את מותם שלושה פועלי בניין בשלוש תאונות עבודה ברחבי הארץ: בן 25 נהרג בנהריה לאחר שפיגום ועליו פועלים קרס, בן 40 נהרג בראש העין כשנפל מגובה ובן 40 נוסף נהרג בחוף השרון כשמשאית שהכווין פגעה בו. באותו היום נפצע באורח קשה פועל מהתחשמלות בבית"ר עילית.

ירידה כוללת של 1.1% (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

בשבוע שעבר פרסם משרד העבודה והרווחה דוח ובו נתונים המצביעים על ירידה של כ-28% במספר התאונות הקטלניות בעבודה במחצית הראשונה של שנת 2017. אך את הקרדיט לירידה נותן המשרד לפעולות שלטענתו נקט שר הרווחה כץ, צעדים שעל פי גורמים בענף כלל לא נכנסו לתוקף עדיין. "מזועזעים שכבוד השר מתהדר בהישגים שקרו ולא בגללו, אלא ע"י הפעילים החברתיים שדואגים לחייהם ורווחתם של פועלי הבניין. ולא יתכן שבעולם מערבי אנחנו מתהדרים בכמות כזאת של הרוגים", טוענים הארגונים החברתיים.

על פי נתוני המשרד, בין החודשים ינואר-יוני 2017 נהרגו 21 עובדים ב-20 אירועי תאונות עבודה, מהם 12 עובדים בענף הבינוי. למרות הנתונים הנראים מבטיחים, בהודעה לעיתונות שפרסם המשרד מייחסים גורמי המקצוע את השינוי החיובי לשר כץ ולצעדים בהם נקט - צעדים שחלקם טרם נכנסו לתוקף וחלקם נכנסו לתוקף רק במחצית השנייה של שנת 2017.

"מאז כניסתו של השר חיים כץ כשר האחראי על הבטיחות לא התווסף אף לא תקן אחד של מפקח בטיחות אחד", טוען ראובן בן שמעון, מנהל הפורום למניעת תאונות עבודה. "לא ניתן עם 18 מפקחים לחקור תאונות, לעשות פיקוח ולהטיל סנקציות על עשרות אתרי בנייה בישראל".