מבשלים - ושותים לחיים: בקיץ הישראלי המיוזע והלוהט, נראה שאין תחליף לבירה קרה וצוננת. אם אי פעם שאלתם את עצמכם איך בכלל מכינים את המשקה האלכוהולי שניתן למצוא כמעט בכל מקום, קפצנו לביקור במבשלת בירת בוטיק ישראלית - ותיעדנו עבורכם את התהליך: משקילת גרעיני הדגן ועד למזיגה לכוס.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

השלב הראשון הוא שלב השקילה, במהלכו בוחרים את סוגי הלתת שמהם רוצים להכין את הבירה - זאת בהתאם למתכון של הבירה הרצויה להכנה. לתת היא למעשה תערובת של גרעיני דגן מסוגים שונים, לרוב שעורה, שעברו תהליך של הנבטה. שוקלים את הכמות הרצויה להכנה - ועוברים לשלב הבא.

כל בירה מתחילה בלתת, ויש סוגים שונים (צילום: חדשות 2)
כל בירה מתחילה בלתת, ויש סוגים שונים | צילום: חדשות 2



לאחר בחירת סוגי הלתת הרצויים, מעבירים את הגרעינים לטחינה: במסגרת התהליך הזה מפרידים את הגרעינים מהקליפות. הגרעינים עוברים גריסה גסה ש"שוברת" את הגרעינים הרצויים להמשך התהליך, מהקליפות שאינן רצויות (השאריות מהתהליך משמשות בדרך כלל למאכל לעופות).

משרים את תערובת הלתת במים קרים (צילום: חדשות 2)
משרים את תערובת הלתת במים קרים | צילום: חדשות 2

השלב הבא הוא השרייה: תהליך בו משרים את תערובת הלתת שהתקבלה במים חמים שבו מפורקים סוכרים ומופרשים העמילנים שבגרעינים. התהליך הזה אורך בין שעה לשעה וחצי, תלוי בסוג הבירה שבוחרים לבשל.

הבירה עוברת סינון וצינון (צילום: חדשות 2)
הבירה עוברת סינון וצינון | צילום: חדשות 2


לאחר סיום הליך ההשרייה, עוברים לבצע סינון: מסננים את הנוזל מהגרעינים עצמם - נוזל שנקרא "תירוש". מעתה והלאה, ממשיכים לעבוד רק עם התירוש, ממנו מייצרים לבסוף את הבירה. כעת עובר הנוזל להרתחה שבמהלכה מוסיפים לנוזל כשות.

הכשות הוא צמח המשמש כמרכיב שקיים בכל הליך ייצור של בירה - משתמשים בפרחים הטחונים של הצמח לצורך ייצור הארומה של המשקה, והצמח הוא גם זה שמעניק לבירה את צבעה הבהיר. בנוסף מדובר גם בחומר משמר טבעי לבירה.

הבירה נבדקת ומועברת לאחסון (צילום: חדשות 2)
הבירה נבדקת ומועברת לאחסון | צילום: חדשות 2



לאחר בישול של כשעה עד שעה וחצי (שוב, תלוי בסוג הבירה שבוחרים לייצר), מעבירים את הבירה לתסיסה: הנוזל מועבר לדודי תסיסה - תהליך שמתרחש לאחר הוספת שמרים. הודות לשמרים, מפורקים הסוכרים שהופרשו בהליך ההשרייה - ומופרשים מהם אלכוהול ופחמן דו חמצני. תוך כדי התסיסה, עוברת הבירה צינון - מ-90 עד 95 מעלות יורדת הטמפרטורה לכ-20 מעלות.

הבקבוקים כבר מחכים ללוגמים (צילום: חדשות 2)
הבקבוקים כבר מחכים ללוגמים | צילום: חדשות 2

לאחר אחסון במיכלים גדולים בהם הבירה "נחה", היא מועברת לבקבוקים: במפעלים הגדולים הליך הביקבוק נעשה באופן אוטומטי והמוני ואילו במבשלות קטנות, הבקבוק נעשה לרוב באופן ידני. לאחר מכן, מתבצע הליך האריזה: מדביקים על גבי הבקבוקים את מדבקות המותג והרכיבים.

השלב האחרון שנותר (לאחר קירור ואחסון) הוא שלב המזיגה - שלב שכבר תלוי בברמן או הברמנית בבר השכונתי או בכם הצרכנים. מהחבית לכוס, מהבקבוק לכוס או ישר מהבקבוק - אחרי תהליך ארוך, תיהנו מבירה צוננת ותנסו לשכוח את החום שבחוץ. לחיים!

הסרטון צולם במבשלת הבירה "מוסקו". את הבירה הזו וכ-120 סוגי בירות מהארץ ומהעולם תוכלו לטעום בפסטיבל הבירה של ירושלים, שייערך ב-23 וב-24 באוגוסט בגן העצמאות.

צילום: יונתן סננס
עריכת וידאו: הדס הקטר