N12
פרסומת

העבירות הקשות של נהגי האוטובוסים

בעקבות העלייה בתאונות הדרכים, המשטרה מגבירה את האכיפה - בעיקר לגבי נהגים בתחבורה הציבורית: בין היתר משתמשים בנוסעים סמויים, שהם למעשה חוקרי משטרה המתעדים את העבירות בזמן אמת. כך זה נראה

ברהנו טגניה
פורסם:
הקישור הועתק

כ-3% מכלי הרכב הנעים על כבישי ישראל מדי יום הם כלי תחבורה ציבוריים. כשהם מעורבים בתאונות, לא פעם התאונות קטלניות, ולכן בלשי היחידה המרכזית באגף התנועה עורכים שלל מבצעים במטרה לצמצם את התאונות הללו.

בלא מעט מקרים הבלשים עולים לנסיעה בצורה סמויה, כשהם מתחזים לנוסעים תמימים ומתעדים את העבירות שמבצעים הנהגים בזמן אמת. לא פעם הנהגים מנסים להתחמק מהעבירות - אולם הבלשים ממהרים לשלוף את ההוכחות.

הצורך להתמקד בנהגי האוטובוסים נובע, בין היתר מהסטטיסטיקה המדאיגה הבאה: בשנה שעברה אירעו לא פחות מ-124 תאונות חמורות - כלומר, תאונות בהן ישנן פצועים קשה והרוגים - בכבישים עירוניים, והשנה המספר כבר עומד על 128. בכבישים בינעירוניים התרחשו 33 תאונות חמורות, והשנה המספר כבר עומד על 54 - זינוק של עשרות אחוזים.

במשטרה מקווים שמבצעי האכיפה יעבירו מסר לא רק לנהגים, אלא גם למנהליהם בחברות התחבורה - הכל על מנת להגביר את בטיחות הנוסעים ולצמצם את מספר הפצועים וההרוגים בכבישי ישראל.