אחרי שפרסמנו הערב (רביעי) בחדשות 2 Online על מצוקתה של גלינה יעקובוב, שבעלה אולג ז"ל נהרג בקריסת החניון בתל אביב ובנה מועמד לגירוש מהארץ, שר הפנים אריה דרעי הורה לכנס מחר דיון מיוחד בוועדה ההומניטרית בכדי להסדיר את מעמדו החוקי בישראל.

עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בנה של יעקובוב מנישואים קודמים הינו תושב אוקראינה, ולאחר שהגיע לישראל באשרת תייר נחשב כמועמד לגירוש. בעקבות בקשתה של יעקובוב הסובלת מנכות ומקשיים כלכליים, הודיע דרעי על כינוס הוועדה בהתחשב בנסיבות הטרגיות.

"בעלה של גלינה נהרג באסון שקרה בישראל וצריכים לנהוג בה לפנים משורת הדין בשל הטרגדיה הקשה", אמר השר דרעי. "האלמנה זקוקה לבנה לידה כדי שיסייע לה וזו חובתנו כלפיה לאחר שאיבדה את בעלה באסון הקשה".

"איך מצפים שאשלם על קבורה?"

דבריו של השר דרעי באו מספר שעות לאחר שיעקובוב סיפרה על מצבה הקשה. את ההודעה על מות בעלה בן ה-60 כבר אתמול, אך כבר ברגעים הראשונים אחרי הדיווחים על קריסת החניון התת קרקעי ברמת החייל היא הרגישה שבעלה בין ההריסות לאחר שידעה שהוא עובד באתר הבנייה בתקופה האחרונה בתור מסגר.

גלינה סובלת מנכות ומבעיות נשימה. בנם המשותף שלה ושל אולג לקה באירוע מוחי לפני 12 שנה והוא מאושפז עד היום בבית חולים שיקומי בתרדמת. כך, בנה הראשון של גלינה מנישואים קודמים ונחשב כמועמד לגירוש, נותר כיחיד בחייה. "אני לא יודעת מה לעשות, אני נכה ולא יכולה ללכת הרבה", אמרה גלינה לחדשות 2 Online. "גם ככה קשה לי ללכת כל יום לבקר את בני. אין לי אפילו כסף לקבור את אולג. אני מקבלת קצבה של 2,000 שקל ואני לא יודעת איך מצפים שאשלם על הקבורה. הכל יקר - גם שכר הדירה וגם הטיפול בבן".

"הוא היה איש טוב", אמרה על בעלה שנהרג באסון קריסת החניון. "הוא תמיד צחק והצחיק את כולם. אני פשוט לא יודעת איך אצליח להמשיך בלעדיו".

מאמצים לאיתור 3 נעדרים נוספים 

מוקדם יותר פורסם כי באסון נהרגו גם עאהד אלחאג' (34) מבית רימא ודניס דיאצ'נקו (28) אזרח אוקראינה שהועסק באתר.הצוותים שעובדים בשטח עדיין נוקטים פעולות כירורגיות ממש, מתוך הערכה שיש סיכוי למצוא פועלים מתחת להריסות - זאת בזמן שהחיפושים מתמקדים ב-3 נעדרים שככל הנראה נמצאים בקומה התחתונה של החניון שקרס.

עבודות החילוץ (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר)
עבודות החילוץ | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר

עבודתם של המחלצים הפכה עקב כך לקשה ומסובכת יותר - בשלב הראשון, עליהם לפנות את כמויות החול הרבות, למלא אותם בשקים - ולשנע אותם החוצה באמצעות כבל המשתלשל ממנוף. ברגע שיסתיים השלב הזה - יחל שלב קידוח הבטון. מכשיר קודח בבטון ריבועים, אותם שולפים החוצה לאט לאט, עד שמגיעים לשכבה נוספת, תחתונה יותר.