N12
פרסומת

ענקים: הפועל ב"ש ניצחה את אינטר

אלופת המדינה לא נרתעה מול קבוצת הפאר האיטלקית - וניצחה 0-2 על אדמת איטליה במשחק הראשון בליגה האירופית. ויטור הפורטוגלי פתח את מסכת הכיבושים ומאור בוזגלו הוסיף שער מדהים בבעיטה חופשית

בן מיטלמן
פורסם:
ארכיון
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
ארכיון
חגגו על הדאש | צילום: רויטרס

הישג עצום לאלופה הישראלית: הפועל באר שבע התארחה אמש (חמישי) באצטדיון הסן-סירו במילאנו אצל קבוצת הפאר האיטלקית אינטר במסגרת המחזור הראשון של הליגה האירופית - והוכיחה כי היא ראויה למעמד. הבאר שבעים הצליחו לשמור על שער נקי ולכבוש שני שערים נפלאים, בתוצאה שמהווה סנסציה ברמה אירופית. גם ברשת BBC כינו את המשחק "התוצאה המפתיעה של היום".

כבר במחצית הראשונה עמדו הבאר שבעים בכבוד מול הקבוצה עטורת התארים וגם הגיעו למצבים, לעיניהם של 16,778 הצופים שהגיעו לאצטדיון. בדקה ה-54 כבש בלם הרכש הפורטוגלי מיגל ויטור לאחר מסירה של החלוץ לוסיו.

גם לאחר השער האדומים מבירת הנגב המשיכו להפגין רמה גבוהה ולא עברו למגננה: השוער הבוסני של אינטר אף הדף מספר מצבים קורצים. בדקה ה-69 מאור בוזגלו כבש בבעיטה חופשית נפלאה, העלה את באר שבע ל-0-2 והימם את סן סירו.

השער המדהים של בוזגלו
השער המדהים של בוזגלו | צילום: רויטרס

קודם לכן נרשמה אכזבה לסגנית האלופה מכבי תל אביב, שאירחה את זניט סנט פטרסבורג הרוסית בנתניה. המשחק מול הקהל הביתי החל בצורה מוצלחת מאוד, ומכבי ירדה למחצית ביתרון 0-1: בדקה ה-26 מדוניאנין הגביה, בניון ספק נגע בכדור והשוער הרוסי לא הגיב.

החגיגה הצהובה הסתיימה באכזבה
החגיגה הצהובה הסתיימה באכזבה | צילום: רויטרס
פרסומת

במחצית השנייה כבש חלוץ הרכש האיסלנדי וידאר קיארטאנסון את שערו הראשון במדי מכבי תל אביב, ומדוניאנין הבוסני הוסיף שער בבעיטה חופשית.

עד לדקה ה-76 מכבי תל אביב הובילה 0-3 בביטחה. זניט חזרה למשחק וצימקה ל-1-3. בדקה ה-80 הורחק אלי דסה ממכבי ותוך שניות כבשה זניט את השער השני מהמצב החופשי. ההגנה התל-אביבית ההמומה ספגה שני שערים נוספים לאחר ההרחקה עד שריקת הסיום, וכך הסתיים המשחק הדרמטי בתוצאה העגומה 4-3.