משמרת המחאה סמוך לביתו של ארדן (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
משמרת המחאה סמוך לביתו של ארדן | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

מחאת יוצאי אתיופיה: עשרות אזרחים צפויים להגיע לביתו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן, זאת בכדי להקים משמרת מחאה בעקבות דבריו של מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך בעניין הפשיעה בקרב בני העדה והתייחסות המשטרה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מארגני המשמרת קראו כבר אתמול לכלל הציבור להגיע לביתו של השר באזור סביון. לדבריהם, המשמרת תעזוב את המקום רק כשמפכ"ל המשטרה אלשיך - יפוטר. "פניו של המפכ"ל הן לחרב את פני החברה לכדי גרימה למלחמת אזרחים-אחים, ולהביא להרס כל תשתית להבראה חברתית", טענו המארגנים.

אתמול סיפק המפכ"ל אמירה שנויה במחלוקת בזמן שנשאל על יחס השוטרים לקהילת יוצאי אתיופיה. "הוכח שמהגרים וצעירים אלימים יותר", אמר. אולם למרות הביקורת הציבורית שהופנתה נגדו מקרב ארגונים חברתיים, זכה אלשיך לתמיכתו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן.

מחאה בעקבות דבריו של אלשיך (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
מחאה בעקבות דבריו של אלשיך | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

"מפכ"ל המשטרה לא הצדיק את תופעת שיטור היתר כנגד ישראלים יוצאי אתיופיה ולא גיבה אותה, אלא בדיוק להיפך - הוא אמר באומץ שיש בעיה כזו ושהמשטרה מטפלת בה", מסר ארדן בהודעה מטעמו. לדברי השר לביטחון פנים, "הסברו של המפכ"ל לא נועד בשום אופן להצדיק את שיטור היתר אלא לתאר את הלכי הרוח של השוטרים שגרמו להם בעבר לפעול באופן שגוי. כל תיאור אחר של דברי המפכ״ל או הסקת מסקנות לכיוון ההפוך איננה נכונה והיא יוצרת עיוות ותחושות קשות ללא כל הצדקה", הדגיש, "בעיקר לאחר שהמשטרה הבהירה שוב את כוונת המפכ"ל בתשובתו".

מתנגד ליוזמות. המפכ"ל אלשיך (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
"דורשים את פיטורי המפכ"ל" | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

זמן קצר לפני כן, המשטרה פרסמה הודעת הבהרה לדבריו של המפכ"ל בה נכתב: "מפכ"ל המשטרה התייחס בדבריו למחקרים קרימינולוגיים בדבר קהילות מהגרים בעולם. משטרת ישראל מקדישה חשיבה מעמיקה להבנת הפער הקיים בין שוטרים לבין ישראלים יוצאי אתיופיה בישראל. מפכ״ל המשטרה הודה בגילוי לב כי לאחר בדיקה עצמית מעמיקה גילינו כי אכן ישנו שיטור יתר בכל הנוגע לממשק שבין שוטרים ליוצאי קהילת אתיופיה בישראל. לפיכך, אנו פועלים במספר מישורים ובראשם הקמנו צוות היגוי שפועל מזה כשנה ביחד עם מנהיגים מקרב הקהילה על מנת לגבש תהליכים שיובילו להבנה טובה יותר של צורכי הקהילה ולתאום עמדות".

עוד נכתב כי "בין היתר, אנו בוחנים תיקים שלהבנתנו הם תוצאה של שיטור יתר וככל שניתן מאפשרים לסגור תיקים באופן רטרואקטיבי וכן המשטרה מפעילה תוכנית להסברה לשוטרים בדבר רב תרבותיות על מנת לקדם את הסובלנות והטיפול הראוי בכל רבדי החברה הישראלית. בנוסף, המשטרה ייסדה את פרוייקט מיל"ה (משטרת ישראל למען הנוער) שמאפשר לנו לסייע להחזיר נוער שסטה מן המסלול בחזרה אל דרך המלך ולאפשר להם נגישות לשירות צבאי ולהתחלת חיים חלקה ללא תיקים פליליים".

ימונה לשגריר באו"ם? גלעד ארדן (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
"האמירות עוותו". ארדן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

"ביחד עם הנהגת הקהילה אנחנו ממשיכים בעשייה ממשית וערכית למען החברה הישראלית כולה. למען הסר ספק, הדברים שנאמרו על ידי המפכ"ל (ולא צוטטו במדויק בתקשורת) אין ולא הייתה בהם כל כוונה לפגוע בישראלים יוצאי אתיופיה, אלא נאמרו מתוך גילוי לב שנועד לאפשר תיקון ושיפור הממשקים בין המשטרה והשוטרים ביניהם", טענו במשטרה.