N12
פרסומת

הכלב שנעלם אותר בתעלה - וחולץ

אנזו הכלב נעלם לפני כשבועיים במהלך טיול רגלי עם שרי, בעליו, בהרצליה. לאחר שבועיים של חיפושים אינטנסיבים נמצא לבסוף אנזו על ידי עוברי אורח כשהוא תקוע בתוך תעלה בפארק עירוני. הוא חולץ בעזרת הווטרינר העירוני שהוזעק למקום

אביבית מיסניקוב
פורסם:
אנזו הכלב, לאחר החילוץ
צילום: דוברות עיריית הרצליה
הקישור הועתק
אנזו הכלב, לאחר החילוץ
אנזו הכלב, לאחר החילוץ | צילום: דוברות עיריית הרצליה

תושייה של אזרחים ערניים, ופקח ווטרינרי אחד מעיריית הרצליה, הצילו את חייו של הכלב אנזו, שנעלם לפני כשבועיים. שרי, הבעלים של הכלב, יצאה לטייל עמו באזור הקאנטרי בהרצליה, אזור שבו יש אתרי בניה רבים. ברגע אחד של חוסר תשומת לב מצידה של שרי נעלם אנזו הכלב בין האתרים השונים.

שרי לא איבדה את התקווה וניסתה למצוא את כלבה האהוב. "רציתי למות, כל השבועיים האלה", מספרת שרי לחדשת 2 Online. במשך ימים ולילות חיפשה באתרי הבניה באזור בו אבד, ואט אט אף הרחיבה את מעגל החיפושים. "אבל הרמתי את עצמי הלכתי ותליתי מודעות, פתחתי לו עמוד פייסבוק, הלכתי לכל הרשויות".

שרי ואנזו, ברגע החילוץ
שרי ואנזו, ברגע החילוץ | צילום: דוברות עיריית הרצליה

לבסוף, לאחר כשבועיים של חיפושים, כשכבר הייתה קרובה לאבד את התקווה למצוא את אנזו, קיבלה שיחה מפתיעה מהמחלקה הווטרינרית בעיר. בצד השני של הטלפון בישר לה ד"ר יוסי מורדוך שאנזו נמצא אך זקוק לחילוץ.

על פי ד"ר מורדוך, אנשים שטיילו בפארק העירוני בעיר שמעו קולות יללה ולא הצליחו למצוא את מקורה. אותם אנשים אכפתיים הזעיקו את הווטרינר העירוני בתקווה שזה יצליח לאתר את החיה הפגועה ולטפל בה.

שרי ואנזו, ביחד לאחר החילוץ
שרי ואנזו, ביחד לאחר החילוץ
פרסומת

לאחר שפתחו תעלת ניקוז דרכה יוכל אנזו לצאת, הווטרינר, יחד עם ליאור, הפקח העירוני, קראו לכלב וניסו לשכנע אותו לצאת. הכלב המפוחד סירב לזוז ולבסוף, רק לאחר הגעתה של שרי למקום, ורק כאשר שמע את קולה המוכר, יצא לבסוף והתאחד עם בעליו. "אני לא יודעת איך הוא נכנס לשם", שחזרה שרי. "אבל ישבתי שם ליד התעלה ופשוט קראתי לו שיצא".