השר לביטחון הפנים גלעד ארדן הפתיע הערב (שלישי) כשהודיע על מינויו של תת אלוף (במיל') גל הירש לתפקיד המפכ"ל ה-18 של משטרת ישראל. הירש יחליף את רב ניצב יוחנן דנינו, שסיים קדנציה כמפכ"ל המשטרה בתום אחת מהתקופות הסוערות שידעה משטרת ישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"גל הירש הוא קצין מצטיין ומוערך שהוביל שינויים ורפורמות בכל יחידה עליה פיקד", נימק ארדן את החלטתו. "אני משוכנע שהוא המועמד המתאים ביותר בעת הזו להוביל את השינוי הנדרש במשטרת ישראל ולחיזוק האמון בה".

נתניהו וארדן, ארכיון (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
הגיעו להסכמה. ארדן ונתניהו | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

"הירש הוא לוחם וקצין ראוי ומוערך שמילא שורה של תפקידי פיקוד בצה"ל והוביל את פקודיו אל שדה הקרב ומבצעים רבים באומץ לב ויצירתיות", אמר הערב נתניהו על המינוי. "כמפכ"ל המשטרה המיועד הוא יצעיד קדימה את המשטרה אל מול האתגרים הניצבים בפניה ותוך חתירה מתמדת לשיפור ביטחונם האישי של אזרחי ישראל וחיזוק שלטון החוק".

"משטרת ישראל היא גוף מוערך ואהוב מאוד, פעלתי רבות לצד המשטרה, אני מוקיר, מעריך ואוהב את המשרתים במשטרת ישראל", אמר הירש הערב. "תהיה לי זכות לפקד על משטרת ישראל לאחר שתהליך המינוי יעבור כהלכתו. אני משרת בצה"ל מגיל 14, תמיד אמרתי שאשרת את מדינת ישראל ואפעל להגנתה. נקראתי לדגל ואתייצב למשימה".

טלטלה במשטרה, סאו פורש 

אחר הצהריים זימן השר ארדן ללשכתו את מי שסומנו כשלושת המועמדים המובילים מתוך שורות המשטרה - הניצבים בנצי סאו, יורם הלוי וזוהר דביר - והודיע להם על החלטתו למנות את הירש. "השר הביע את הערכתו הרבה לעשייה המקצועית והמסורה שלהם וביקש מהם להמשיך את שירותם במשטרה כחלק מהסגל הפיקודי הבכיר", נמסר מלשכת ארדן.

המאוכזבים: ניצבים דביר, הלוי וסאו (צילום: פלאש 90)
המאוכזבים: ניצבים דביר, הלוי וסאו | צילום: פלאש 90

בעקבות ההחלטה הודיע ניצב סאו, המשמש כממלא מקום המפכ"ל, כי יפרוש משורות המשטרה ב-1 בספטמבר. מפקד מחוז דרום במשטרה ניצב יורם הלוי הודיע כי ימשיך בתפקידו.

אם מינויו של הירש יאושר על ידי ועדת טירקל ועל ידי ראש הממשלה, הוא יהיה המפכ"ל השני בתולדות המשטרה שלא מגיע משורות המשטרה. קדם לו אלוף (במיל') הרצל שפיר שמונה ב-1980 לתפקיד המפכ"ל ה-7 של משטרת ישראל.

"קצין מוכשר ונבון"

הירש, נשוי ואב לשלוש בנות, יליד 1964, התגייס לצנחנים ב-1982 והתקדם בסולם התפקידים בחטיבה. בין שלל תפקידיו הוא פיקד על פלחה"ן צנחנים, גדוד 202 ויחידת שלדג וב-1997 מונה לתפקיד קצין אג"ם של אוגדת איו"ש. במסגרת שירותו נפצע קשה בידו ובכתפו מזריקת אבן על מכוניתו ועבר תהליך שיקום ממושך.

ב-1999 מונה למפקד חטיבת בנימין וב-2001 מונה לתפקיד קצין אג"ם של פיקוד המרכז. כשנתיים לאחר מכן מונה הירש למפקד בית הספר לקצינים של צה"ל וב-2005 מונה למפקד עוצבת הגליל וקודם לדרגת תת אלוף. בתפקיד זה שימש במהלך מלחמת לבנון השנייה.

גל הירש (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

ערב פרסום ועדת אלמוג לבדיקת הגורמים לחטיפת חיילי המילואים אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל החליט הירש להתפטר מתפקידו. אלוף (במיל') דורון אלמוג המליץ להדיח את הירש מתפקידו והאשים אותו כי לא נערך כראוי לאפשרות החטיפה, אך חברי ועדת וינוגרד קבעו כי "הירש ראה לנכון ליזום תפיסה מבצעית מעודכנת לאיום החטיפה". לאורך השנים יצאו ראש ועדת וינוגרד אליהו וינוגרד ושופט העליון בדימוס מישאל חשין להגנתו של הירש.

ב-2006 סיים את שירותו בצה"ל והקים חברה פרטית, אך ב-2012 נקרא לחזור לתפקיד מבצעי-פיקודי בצה"ל ומונה לסגן מפקד מפקדת העומק החדשה שהקים הרמטכ"ל דאז רב אלוף בני גנץ. מוקדם יותר החודש הוא סיים את תפקידו האחרון לאחר שלוש שנים וחצי.