הוועדה למינוי דיינים מכונסת לדיון דרמטי: אחרי 5 שנים שבהן לא מונו דיינים, בכוחה של הוועדה למנות 31 דיינים חדשים לבית הדין האזורי ולבית הדין הגדול - שליש מסך כל הדיינים בישראל.  רשימת הדיינים החדשה עשויה לשנות דרמטית את הרכבם של בתי הדין ולהשפיע על הליכי הגירושין אל עשרות אלפי זוגות מתגרשים - אך חברי הוועדה מתקשים להגיע להסכמות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עיקר המאבק כעת הוא בין נציגי הציונות הדתית, המבקשים לקדם דיינים הנחשבים ליברלים, לבין החרדים שהטילו ווטו על שלושה דיינים המזוהים עם רבני צוהר. מתוך 11 חברי הוועדה, רק 4 הן נשים, בהן שרת המשפטים איילת שקד וח"כ רויטל סוויד. את המחנה החרדי מייצגים הרבנים הראשיים יצחק יוסף ודוד לאו, יחד עם עוד דיינים מבית הדין הגדול וח"כ ישראל אייכלר.

לשון המאזניים בידיי ראש הוועדה, השר יובל שטייניץ, שיכריע בסופו של דבר האם לערוך הצבעה. ה״דיל״ הצפוי מחלק שליש מהדיינים לציונות הדתית (הבית היהודי), שליש לחרדים הספרדים (ש"ס) ושליש לחרדים האשכנזים (יהדות התורה).

כעת מנסים הצדדים להגיע להסכמה על מינוי לפחות 15 דיינים לבתי הדין הסובלים ממצוקת כוח אדם. "הבחירה בדיינים מורכבת, אך בכוונתי לבקש מחברי הוועדה לפעול במשותף לבחירת דיינים ראויים ואיכותיים המבינים את גודל האחריות המוטלת עליהם ואשר יפסקו ביושרה ומתוך הבנת ציביונה המיוחד של מדינת ישראל והחברה הישראלית בה אנו חיים", אמר שטייניץ בפתח הישיבה. "חשוב בעיני שבתי הדין יפעלו בהכרה שנשים וגברים הינם בני אדם שנבראו בצלם וזכאים לשוויון מבחינת החוק והצדק הטבעי – כפי שמעוגן בחוקי מדינת ישראל ובמסורת היהודית". 

למינוי יש משמעות רבה עבור עשרות אלפי זוגות המתגרשים בישראל מידי שנה. הדיינים יכריעו בדינים רבים הנוגעים למתן גט, משמורת, מזונות, וכמובן מקרים קשים של עגונות ומסורבות גט.