משפחתה של שירה בנקי ז"ל, הנערה שנרצחה במצעד הגאווה, קוראת לציבור להשתתף בעלייה לקברה של שירה ולהנחת המצבה - למעלה מחודש לאחר הרצח שזיעזע מדינה שלמה. הטקס ייערך ביום שלישי הקרוב בשעה 17:30, בבית העלמין בקיבוץ נחשון. "מי שמוצאת או מוצא לנכון, מוזמן להצטרף אלינו ולהשתתף בטקס, וגם אם לא, נשמח אם ייחד לנו ולשירה מחשבה ביום ובשעה הזו", כתבו ההורים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"חלפו מספר שבועות מאז ששירה שלנו נרצחה", כתבו הבוקר (ראשון) ההורים אורי ומיקה בפוסט בפייסבוק. "ההשתתפות של אלפי אנשים באבלנו, בלוויה, בשבעה ובשבועות שחלפו מאז, כמו גם הזעזוע הציבורי מהרצח, היוו עבורנו נקודה קטנה של אור ונחמה באפלה שירדה עלינו".

"אנחנו עדיין מנסים להבין מה אירע ומנסים לעכל את עוצמת האובדן, אבל ברור לנו שהרצח הוא שיא נוסף בחוסר הסובלנות של הרחוב הישראלי ובחוסר היכולת והרצון שלו להכיל דעות שונות ובני אדם מגוונים", הוסיפו.

דגל הגאווה בבית ספרה של בנקי (צילום: חדשות 2)
דגל הגאווה בבית ספרה של בנקי | צילום: חדשות 2

"מסתכלת לצדדים ושירה לא שם"

בשבוע שעבר פורסמו בחדשות 2 מסקנות ועדת הבדיקה לאירוע, לפיהן שלושה קציני משטרה יודחו מתפקידם, קצין נוסף יועמד לדין משמעתי והערה פיקודית תירשם למפקד המחוז.

בשבוע שעבר גם התחדשו הלימודים בבית ספרה של בנקי - התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים - בטקס לזכרה. גם בני משפחתה של שירה הגיעו לטקס, שדמעו יחד עם המורים והתלמידים. "אני מסתכלת לצדדים ושירה לא שם", סיפרה בצער חברתה הטובה לספסל הלימודים.

בכניסה לבית הספר הוצבו שלושה דגלים - דגל ישראל, דגל בית הספר ודגל הגאווה, לאות הערכה לשירה שיצאה להילחם עבור זכויות הקהילה הגאה ונרצחה. פינת זיכרון הוקמה לזכרה של הנערה בת ה-16 והתלמידים שרו יחד עם המורים את השיר "שיר לשירה", שהפך למזוהה עמה בימים שלאחר הרצח.

פינה לזכרה של שירה בנקי ז"ל בבית ספרה (צילום: חדשות 2)
"הרוע לא ינצח" | צילום: חדשות 2

"אסור לאבד את התקווה"

בטקס הזיכרון שנערך לזכרה, הבטיחו מורי בית הספר להמשיך ולקדם את הערכים ששירה נלחמה עבורם. "בסמוך לאירוע שבו נרצח שירה, נהרגו אב ותינוק בדומא. אזרחי ישראל - לא נהיה קנאים, לא נהיה אנרכיה", אמר מנהל בית הספר גלעד אמיר. "מדינת ישראל תמשיך להיות דמוקרטית וחופשית, אסור לנו לאבד את התקווה".

"התלמידים שלנו לא תמימים, הם יודעים שיש מפלצות שצריך להילחם בהם. זה מה שעשתה שירה. היא נאבקה עם אש הנעורים שליוותה את נערות הפלמ"ח", אמר נדב חרובי, מחנך הכיתה שבה למדה שירה. "הסכין ניצחה אותך, אבל הרוע לא ינצח. הרוב השפוי איתך במלחמה ברוע".

"כמו שאני מכיר אותך היית אומרת היום שאי אפשר לבכות כל הזמן. נמשיך להיות גיבורים כמוך. אנחנו אומרים לאלו שבארון ומחוץ לארון, אתם לא לבד, אנו לצידכם", המשיך המחנך. "מכאן ייצאו מנהיגי העתיד שישמרו אותנו מבורות ושנאה. בשם כיתה יא' 1 אני מודה להוריה של שירה שהעניקו לנו זמן עם שירה ולו לזמן קצר".