עובד חשוד בשלל עבירות חמורות. אילוסטרציה (צילום: עמרי ברק)
משרד הפנים, הערב | צילום: עמרי ברק

האיום על שביתה הכללית במשק הוסר - אבל החל מהערב ב-19:00 (שני) השביתה במשרד הפנים מתרחבת: לא יינתנו שירותי חידוש דרכונים ותעודות זהות - לא באינטרנט וגם לא במוקד החירום בנמל התעופה בן גוריון, מעט במקרים חריגים - כל זה דווקא בתקופה שמיליוני ישראלים טסים לחו"ל. כך נודע ל"תכנית חיסכון".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המשמעות היא שכמעט כל השירותים של לשכות האוכלוסין לא יהיו פעילים. בין השירותים שיושעו: חידוש והנפקת דרכונים ותעודות זהות, תעודות פטירה, תעודת לידה ואשרות שהייה.

בהסתדרות לא אהבו את הצעד הקיצוני של העובדים לסגור לחלוטין את הסניף בנתב"ג. בעקבות התערבותם החליטו העובדים לאפשר לעובדי הסניף טיפול במקרים דחופים בלבד שמצריכים טיסה תוך 24 שעות.

עובדי רשות האוכלוסין דורשים תוספת תקנים, כמו גם פתיחת לשכות נוספות והעלאות שכר. יו"ר ועד עובדי לשכות האוכלוסין וההגירה, מירה אסרף, אמרה כי "הגענו להחלטה הזו בעקבות המכתב של ההנהלה שכפתה עלינו שביתה. אנחנו בעד שינויים טכנולוגיים שיכולים לעזור אבל היא לא מחליפה את העובדים והיא לא תפתור את העומסים. באוצר אומרים לי כי תוספת 50 התקנים תגיע רק בשנה הבאה. יש צורך לפתוח עוד לשכות ולחזק את הלשכות הקיימות".

שביתה בנתב"ג (ארכיון) (צילום: עמליה דואק)
גם לא בנתב"ג | צילום: עמליה דואק

בשבוע האחרון התנהל משא ומתן בין ועד עובדי מנהל האוכלוסין למשרד האוצר: באוצר דרשו להכניס מערכת חדשה שעתידה להקל על העומס ולנהל את התורים, וציינו כי כבר בוצע "פיילוט" שהוגדר כהצלחה. לעומתם, העובדים דרשו לקבל תמורה כספית תמורת הפעלת המערכת והטמעה - מענק של 4,000 שקלים לעובד.

העובדים ציינו כי משרד ממשלתי אחר קיבל מענק דומה. המענק מגיע בנוסף לסכום של עשרת אלפים שקלים שכבר קיבלו 600 עובדים במשרד, בעקבות הארכת פיילוט המאגר הביומטרי בתשעה חודשים.

גורמים באוצר אמרו בתגובה כי כל עוד התרבות הארגונית היא שבכל נושא דורשים עובדי המדינה תוספות שכר, כך תהיה למשרדי הממשלה יותר מוטיבציה להעסקה עקיפה כגון עובדי קבלן ומיקור חוץ.