החליט להחמיר עם הקצינים. ניצב סאו (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
ממשיך כממלא מקום. ניצב סאו | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

סאגת מינוי המפכ"ל צפויה להתארך - וגם כהונת ממלא המקום: על רקע התמשכות הליך הבדיקה של מינוי תא"ל במיל' גל הירש למפכ"ל הבא של המשטרה, תאשר מחר הממשלה לבקשת השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, עוד הארכה לכהונתו של ממלא מקום המפכ"ל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ארדן יבקש מהממשלה להאריך את כהונת סאו עד לפחות אמצע אוקטובר. המשמעות היא שישנו עוד חודש וחצי לבדוק את כל הטענות נגד מינוי הירש, ושלמעשה, השר ארדן לא יורד מהעץ - אלא ממשיך לנסות ולהביא את מינויו של הירש למפכ"ל.

במהלך התקופה הקרובה, בה ימשיך סאו לכהן כממלא מקום המפכ"ל, יתנהל קרב על מינויו של הירש לתפקיד בשתי זירות עיקריות: בוועדת טירקל לאישור מינוי בכירים ובמשרד היועץ המשפטי לממשלה.

מבחוץ או מבפנים: המרוץ מתחדש (צילום: עמית שאבי פלאש 90, עמוד הפייסבוק של גל הירש)
הקרב על המינוי נמשך. ארדן והירש | צילום: עמית שאבי פלאש 90, עמוד הפייסבוק של גל הירש

במהלך הזמן הזה, ייבדקו החברות ששמו של הירש נקשר בהן. בנוסף, אם ועדת טירקל תחליט שהיא מרחיבה את המנדט שלה מעבר לבדיקת טוהר המידות גם למידת התאמתו של הירש לתפקיד מבחינה מקצועית - אז גם במקרה זה צפויים להתחולל קשיים באישור המינוי.

גורמים בסביבתו של ארדן אמרו לחדשות 2 Online כי השר קיבל מהיועץ וינשטיין אישור להאריך ב-45 יום את השלמת תהליך בחירת המפכ"ל. "גלעד עדיין רוצה שגל הירש יהיה המפכ"ל הבא של ישראל ולכן נדרש פרק הזמן הזה", אמרו.

גורמים במשטרה מביעים ביקורת גדולה על התהליך המתמשך, וטוענים כי ההשתהות במינוי מפכ"ל קבוע למשטרה גורמת נזקים גדולים לארגון. במהלך הזמן הזה לא מתקבלות החלטות חשובות או מבצעיות ולא מאושרים מינויים חשובים.

המידע על חברות הירש - לא הועבר מהמשטרה

מוקדם יותר היום, נדרש היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לפרסם הודעה חריגה - ולפיה המידע הראשוני על הבדיקה שמתנהלת נגד חברות ששמו של הירש נקשר בהן לא הועבר על ידי המשטרה. לחדשות 2 Online נודע כי הרשות לאיסור הלבנת הון של משרד המשפטים היא שהעבירה את המידע הראשוני שאספה בין היתר מחומרים שהועברו לה על ידי ה-FBI וממשלת גיאורגיה.

הודעתו של וינשטיין הגיעה בעקבות טענות שהשמיעו מקורבים להירש נגד בכירים במשטרה ובראשם ניצב מני יצחקי, ראש אגף החקירות והמודיעין (אח"מ). המקורבים רמזו כי מניעים פסולים עמדו מאחורי העברת המידע לידי היועמ"ש במועד זה.

היועמ"ש דאז וינשטיין (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
הודעה חריגה. היועמ"ש וינשטיין | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

"המידע הראשוני שהגיע אל היועץ המשפטי לממשלה הגיע מגורם אכיפה אחר ולא מפנייה של משטרת ישראל", נמסר בהודעה ממשרד היועמ"ש. בלשכתו של וינשטיין הבהירו כי רק לאחר שהועבר לו המידע והשר ארדן פנה אליו בבקשה לבחון את מינוי הירש, הוא ביקש מניצב יצחקי להעביר לעיונו חומרים רלוונטיים שנמצאים בידי המשטרה. "ראש אח"מ פעל כמתחייב והעביר את החומר לעיון היועץ בהתאם לבקשה", נכתב בהבהרה.

בהכנת הידיעה השתתף מתן חצרוני.