כבר שנים ארוכות טוענים תושבי ירוחם שהם שבעי הבטחות, שיתממשו אולי כשהילדים שלהם "יהיו בחיל האוויר". רבים לא האמינו שהמועצה, שכונתה בעבר "סוף העולם שמאלה" ו"חור נידח", תשנה את פניה ותמשוך תושבים מהמרכז, אך כיום מתחילים התושבים להרגיש רוח חדשה בעיר ולהצהיר בפה מלא: "זה מקום מצויין לגור פה ויבואו הרבה אנשים מבחוץ".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מה הפך את היישוב המדברי, שבמשך שנים זוהה עם אבטלה גבוהה, לאטרקציה? מחירי הדיור הגבוהים במרכז בוודאי תרמו לכך. משפחת ברהום היא דוגמה לאוכלוסיה החדשה של ירוחם, שלראשונה ההגירה אליה נהפכה לחיובית.

ההורים לילך ושמעון ושני ילדיהם משכירים את ביתם הקטן ברמת גן, ומכספי השכירות הם שוכרים בירוחם בית משלהם, כפול בגודלו, עם גינה ושקט מדברי. "זה מתחיל ונגמר בילדים", הם הסבירו. "החיים במרכז לא קלים ואין לך זמן לעצמך, לשבת ולשתות קפה בשקט".

"החיים במרכז לא קלים ואין לך זמן לעצמך" (צילום: חדשות 2)
"החיים במרכז לא קלים ואין לך זמן לעצמך" | צילום: חדשות 2

חצי דונם ב-180 אלף שקל

גורם נוסף שמשפיע על התפתחות המועצה הוא קריית ההדרכה, עיר הבה"דים, שתיחנך כבר בחודש ינואר: 10,000 לובשי מדים ישרתו בבסיס, שנמצא במרחק 14 קילומטרים מהעיר, מתוכם 500 משרתי קבע. בירוחם מקווים שלפחות חלקם יעברו, וגם ראש המועצה התגייס למערכה לשבור את הסטיגמות על העיר ולשכנע את משרתי הקבע ובני ובנות זוגם לעבור לגור בירוחם.

תנופת הבנייה והפיתוח בירוחם החלה עוד כשעמרם מצנע נקרא לעמוד בראש המועצה המקומית ב-2005, ונמשכת כבר כעשור. יורשו של מצנע, מיכאל ביטון, לא האמין למראה עיניו כש-440 איש נרשמו להגרלת 176 מגרשים ביישוב: "זה השיווק הכי גדול בפעם אחת". 

במחיר של 180 אלף שקל אפשר לקנות פה חצי דונם, וב-300 אלף להגריל דונם שלם. בעוד חודש אף יחזו התושבים בפתיחת המלון הראשון בעיר - "אירוס המדבר" - שבונה על משפחות אנשי הקבע והמטיילים לדרום.