סקר הפרטיות ברשת: הנוער חשוף (צילום: AP, חדשות)
האונס הפך לקמפיין, אילוסטרציה | צילום: AP, חדשות

שני שטלריד החליטה להפוך את חווית התמיכה שחוותה בעקבות פוסט שפרסמה על אונס שעברה - לקמפיין למען נפגעות תקיפה מינית בפייסבוק. במסגרת הקמפיין, מבקשת שני מכל מי שעבר או עברה תקיפה מינית או שמכיר לפחות אדם אחד שעבר תקיפה כזו להחליף את תמונת הפרופיל שלו באות הראשונה של שמו למשך שבוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"פרסמתי סטטוס שמספר על האונס שעברתי בגיל 19 והתגובה היתה מדהימה, לא ציפיתי לזה", הסבירה שני בפוסט שפרסמה בפייסבוק. "אלפי לייקים, מאות הערות, מאות שיתופים, אבל אלו היו ההודעות האישיות שהובילו אותי להחלטה. כ-300 הודעות אישיות, 80 מהן עם סיפורים אישיים על אונס ותקיפות מיניות בגילאים שונים".

שטלריד ציינה כי בין ההודעות היו גם חמש הודעות של גברים שסיפרו כי הם חשים נשכחו. "הם סיפרו לי על חווית האונס האישית שלהם, בעיקר בתוך המשפחה", כתבה.

אין תמונה
הפוסט של שני

בשיחה עם חדשות 2 online תיארה יוזמת הקמפיין מה הוביל אותה לחשוף מלכתחילה את סיפור האונס האישי שלה ברשת החברתית. "חבר כתב סטטוס על פרשת הניצבים ומישהי הגיבה לו: 'שהנשים מביאות את זה על עצמן, בסגנון שהן מתלבשות', וזה הכעיס אותי. נמאס לי ואני כבר שנים סוחבת בנפשי את מה שעברתי, ושאין אישה שלא עברה משהו, שלא יודעת במה מדובר ושאף אחת לא מבינה את גודל התופעה, וזה עיצבן אותי עוד יותר", סיפרה שטלריד.

אין תמונה
"קמפיין האותיות"

בשלב זה ישבה שני והחלה לכתוב את הפוסט שחשף את סיפור האונס. "ישבתי וכתבתי מהר הכל כי זה בער לי בבטן. הושבתי את הבן הגדול שלי בן 17 וחצי לקרוא את זה, וכשהוא סיים הוא קם חיבק אותי ואמר לי: 'אימא אני איתך' ובעצם קיבלתי את האישור שהייתי צריכה ומשם אני בהלם טוטאלי שלושה ימים".

את ההחלטה לבקש מגולשי הפייסבוק לשים דווקא אותיות במקום תמונות הפרופיל הסבירה: "באותו יום שבו פרסמתי את הסטטוס, העומס היה מטורף. דיברתי עם חבר ונורא כעסתי על עוד סיפור ועוד סיפור שקיבלתי ושיש מלא גברים קורבנות. אמרתי לו: 'נמאס לי מהאותיות, נמאס לי שמסווים לקורבנות את הפנים. הפשע היחידי הוא שהקורבנות מתביישים, ואז הוא אמר לי: 'תשימי את האות הראשונה שלך כתמונת פרופיל לאות מחאה'".