שנת דמעות וכאב: שנת תשע"ד הייתה שנה קשה ועצובה במיוחד, במהלכה נאלצנו להיפרד מאישים רבים וחשובים - בהם דמויות בכירות שהשפיעו על חיינו במגוון תחומים: מפוליטיקה ועד תרבות. רבים בישראל ביכו את לכתם - בזה אחר זה. פרויקט סיכום השנה של חדשות 2 Online - חלק שני: הפרידות הכואבות של השנה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחשוון נפרדה ישראל מגדול מנהיגיה הרוחניים - הרב עובדיה יוסף. מנהיגה של תנועת ש"ס, ששימש כרב הראשי לישראל והיה גם לחתן פרס ישראל, נפטר בגיל 93 לאחר שאושפז בבית החולים עקב הידרדרות שחלה במצבו הבריאותי. הידיעה על דבר מותו הועברה בשידור ישיר בכל ערוצי הטלוויזיה, ולאחריה גם תמונות הבכי והעצב הגדול שפקד שניים ממקורביו של הרב - יו"ר ש"ס אריה דרעי וח"כ אלי ישי. בהלוויית הרב, שככל הנראה הייתה הגדולה בתולדות המדינה, השתתפו כחצי מיליון בני אדם. הרב עובדיה נטמן בבית העלמין סנהדריה בירושלים.

"איש אמיתי", הרב עובדיה ז"ל (צילום: AP)
צילום: AP


בחודש שלאחר מכן, נדם קולו של אחד הזמרים האהובים והמוערכים ביותר בישראל, אריק איינשטיין. מותו המפתיע בגיל 74, שנגרם כתוצאה ממפרצת באבי העורקים - הותיר ישראלים רבים בהלם. מיד לאחר היוודע דבר מותו, הושמעו ברדיו בזה אחר זה השירים הרבים שהקליט לאורך השנים וירד על המדינה מעין אבל לאומי ספונטני. אלפים חלפו על פני ארונו של איינשטיין שהוצב בכיכר רבין, רבים אחרים התקבצו ליד ביתו בתל אביב, הדליקו נרות וניגנו את שלל פזמוניו לזכרו.

אריק איינשטיין (צילום: זיו קורן)
צילום: זיו קורן

אחרי 8 שנים בתרדמת: ראש הממשלה לשעבר נפטר

בשבת השנייה של חודש שבט, לאחר 8 שנות תרדמת, הלך לעולמו ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, והוא בן 85 במותו. שרון שימש ראש הממשלה ה-11 של ישראל בין השנים 2001 ל-2006 וייזכר בעיקר עקב תכנית ההתנתקות מרצועת עזה וצפון השומרון שיזם - ושבוצעה בקיץ 2005.

צפו בסיפורים המעניינים של 14.9 לאורך השנים (צילום: AP)
צילום: AP



בחורף של אותה השנה, לאחר שהדהים את המערכת הפוליטית ופרש מהליכוד - הוא הקים מפלגת מרכז חדשה - קדימה, בה היו חברים ח"כים מהליכוד וממפלגת העבודה. כעבור זמן קצר, לקה בשבץ מוחי קל והובהל לבית החולים, אולם שב לעבודה כעבור כמה ימים. אלא שכעבור שבועיים לקה בשבץ מוחי חמור יותר - ממנו לא התאושש. שרון נקבר, לבקשתו, לצד רעייתו לילי על הגבעה המשקיפה על חוות השקמים שבצפון הנגב - המקום בו התגורר.

פרידה מאושיות תרבות

שנת תשע"ד הייתה שנה עצובה במיוחד לעולם התרבות הישראלי: במהלכה הלכו לעולמם מספר אושיות תרבות בהם הבדרן והשחקן ספי ריבלין, שנפטר בגיל 66 לאחר שלקה בסרטן הגרון - מחלה שבעקבותיה איבד לחלוטין את קולו.

ספי ריבלין (צילום: פלאש 90, משה שי)
צילום: פלאש 90, משה שי



באייר הלך לעולמו הבמאי, השחקן ואיש הקולנוע אסי דיין והוא בן 68, לאחר שסבל ממחלות שונות. ארונו של דיין הוצב בסינמטק בתל אביב, ולאחר שרבים חלפו על פניו - הוא הובא למנוחות בבית העלמין בנהלל, לא רחוק מקבר אביו - שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה דיין.

אסי דיין (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2



חודש לאחר מכן ירד המסך על כלת פרס ישראל לתיאטרון ומהכוכבות הגדולות של התיאטרון הישראלי לדורותיו, השחקנית חנה מרון שכיכבה ב-90 שנות חייה בעשרות הצגות ומופעים. היא נטמנה לצד בעלה בבית העלמין האזרחי בקיבוץ שפיים, כשאנשי תרבות רבים מלווים אותה בדרכה האחרונה.

חנה מרון (צילום: Moshe Shai/FLASH90)
צילום: Moshe Shai/FLASH90



המפיק והבמאי מנחם גולן נפטר אף הוא בשנה החולפת - והוא בן 85 במותו. גולן, חתן פרס ישראל לקולנוע, הפיק וביים למעלה מ-200 סרטים, בהם: "סאלח שבתי", "קזבלן", "מבצע יונתן", "הבית ברחוב שלוש" ו"אסקימו לימון". הוא הובא למנוחות בבית העלמין מנוחה נכונה בכפר סבא.

מנחם גולן (צילום: Chen Leopold/Flash 90)
צילום: Chen Leopold/Flash 90



לקראת סוף השנה נפטר איש הטלוויזיה והשחקן מני פאר, שהלך לעולמו בגיל 67. כחצי שנה לפני שנפטר, חשף פאר בעמוד הפייסבוק שלו כי הוא חולה במחלת הסרטן. בריאיון שהעניק בחודשי הקיץ הביע פאר אופטימיות באשר לסיכויי ההחלמה שלו, אולם הוא נפטר כעבור זמן קצר. הוא נטמן בחלקת האמנים בבית העלמין ירקון.

מני פאר (צילום: באדיבות קשת)
צילום: באדיבות קשת