עם מותו במבצע "צוק איתן", הותיר אחריו סמ"ר איתן ברק ז"ל חלל עמוק בחייהם של חבריו הקרובים. כחלק מתהליך הזיכרון, החליטו שלושה מהם לפעול להנצחת שמו בחוף הים שבו נהגו להיפגש ולבלות במשך השנים שגדלו יחד. את מסעם הם מתעדים כעת בסרט תיעודי חדש, שבאחרונה אף הצליח לזכות במימון הנדרש להפקתו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הם יחד מאז שהם זוכרים את עצמם. אחרי תקופת הילדות המשותפת הגיע עידן הנעורים הפרוע, שאותו העבירו לרוב בחופה הדרומי של הרצליה, עם גיטרה שמש וגלים. מדי פעם מישהו היה חש צורך לחרוג מהאווירה ולצאת לגיחת רחצה בין הגלים. לרוב זה היה איתן. "בזמן שאנחנו היינו מתיישבים על סלעים או על מחצלות בחוף, איתן היה רץ עם בוקסר לים", מספר אחד מחבריו של איתן, עמית ברק. "בגד ים הוא לא לבש אף פעם. הוא היה חוזר מהגלים ופשוט נשכב על החול שהיה נדבק לו לפנים. לא היה אכפת לו מכלום".

לאחר שנהרג, החליטו חבריו לנקוט יוזמה בדרך להנצחת שמו של איתן ז"ל. החיבור החזק כל כך בינו לבין החוף שאהב, לא הותיר בלבם מקום לספק. "החלטנו לקרוא את החוף על שמו", הם מספרים. "במקביל להחלטה התחלנו גם לתעד את התהליך בדרך לשם, ופתאום ראינו שיש לנו גם המון חומרי וידאו שצילמנו בינינו לאורך השנים".

אהב את הים, איתן ברק ז"ל
אהב את הים, איתן ברק ז"ל | צילום:

מהרגע שבו הגו את הרעיון, הדרך לביצועו כבר הייתה קצרה. לטובת הוצאתו לפועל גייסו חבריו את עזרתה של המפיקה איריס בן משה, שהסכימה להירתם למטרה בהתנדבות מלאה. המשוכה השנייה הייתה השגת מימון לשאר חלקי העשייה. "פתחנו עמוד גיוס כספים ב-HEADSTART, והצבנו יעד של 40 אלף שקלים", מספר ברק. "תוך יומיים גייסנו את מלוא הסכום, שבינתיים גדל בעוד 17 אלף שקלים".

למרות ההישג המרשים, מבהירים חבריו של איתן כי המסע להנצחתו רק החל. "היינו רוצים להרים אירוע לזכרו בהשתתפות כל האמנים האהובים עליו, ולהפוך אותו למעין פסטיבל מסורתי", הם מספרים. "איתן בטח היה אומר לנו 'בשביל מה אתם צריכים את הכאב ראש הזה?', אבל בתוך תוכו הוא היה מבסוט – וזה מה שמניע אותנו קדימה".