שמונה חודשים בלבד לפני טביעת הפעוט בצפת היום (שבת), צילמנו בצימר שבו קרה האסון. הבעלים הסביר אז כיצד הוא שומר על הבריכה כדי למנוע את האסונות הללו - ואילו הנחיות מועברות לנופשים. בבית החולים ממשיכים להיאבק על חיי הפעוט.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"יש פה שני שערים, שער אחד תמיד נעול, אני לא משאיר את המפתח לנופשים", הסביר בעל הצימר שלום אלבז. "לשער השני יש להם מפתח על מנת שהם ינעלו ויוכלו לפקח שהילדים לא נכנסים לבריכה ללא ליווי והשגחה". כמו כן הראה אלבז כי במקום הוצבו "שלטי אזהרה איך צריך לפעול בבריכה כשאין פה מציל".

הפעוט שטבע היום, בן כשנתיים וחצי בלבד, נמשה מהבריכה אחרי ששהה מתחת למים מספר דקות. אנשים ששהו במקום החלו לבצע בו החייאה, תוך הדרכה טלפונית ממוקד מד"א, ולאחר שחזר הדופק, הוא פונה במצב קשה מאוד ולא יציב לבית החולים. במשטרה ציינו כי בבריכה הפרטית לא פעלו שירותי הצלה והוסיפו כי כוחות רבים הגיעו למקום ופתחו בחקירת נסיבות האירוע, שהתרחש בזמן שהמשפחה חגגה יום הולדת 70 לסבו של הפעוט.

מבית החולים זיו בצפת נמסר הערב כי מצבו של הפעוט ממשיך להיות קשה מאוד: הוא מונשם ומורדם במחלקה לטיפול נמרץ ילדים, בניהולו של ד"ר יורי וינר, שטיפל בפעוט עם צוות רופאים מורחב מרגע שהובא ע"י מד"א וגם בשעות אלו, בהמשך המאבק על חייו של הפעוט. על פי דברי ד"ר וינר, מצבו של הפעוט עדיין קשה מאוד ולא יציב, ועדיין לא ניתן לדעת האם נגרם נזק מוחי כתוצאה ממחסור באויר עקב השהייה מתחת למים. בדיקות אלו יתבצעו בימים הקרובים, בתקווה שמצבו של הפעוט יתייצב. הוריו המסורים נמצאים לצד הפעוט כל העת.

במקרה נוסף שאירע בבריכה פרטית בראשון לציון טבעה פעוטה כבת שנתיים והיא פונתה לבית החולים במצב בינוני ובהכרה מלאה. היא קיבלה טיפול ראשוני מחובשים ופרמדיקים של מד"א, ופונתה לבית החולים וולפסון בחולון כשהיא סובלת מקושי בנשימה. כוח משטרה הגיע למקום ונסיבות האירוע נבדקות.

"השגחה רציפה הכרחית למניעת האסון הבא"

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מסרה בעקבות האירועים: "בשנה שעברה טבעו למוות 37 ילדים, זהו מספר חריג וכואב במיוחד. אנו חוזרים ומדגישים בפני ההורים כי השגחה רציפה, צמודה במרחק נגיעה וללא הסחת דעת - הכרחית למניעת אסון הטביעה הבא. חשוב להבין שתינוקות ופעוטות יכולים לטבוע גם במים בעומק 10 סנטימטר בלבד. מספיק שהמים יכסו את השטח הקטן של האף והפה, כדי שיטבעו. הטביעה מתרחשת במהירות ובדממה. ילד טובע אינו מאותת שהוא במצוקה, אלא פשוט שוקע לקרקעית. בתוך 2 דקות מרגע הטביעה מתרחש איבוד הכרה ובתוך 4-6 דקות מתרחש נזק מחי בלתי הפיך ועד מוות".

לפי הנחיות הבטיחות של ארגון בטרם, אין להשאיר לבד ילדים מתחת לגיל 5 ליד מקור מים: "יש להיות לצידם במרחק נגיעה, בהשגחה מלאה ורציפה וללא הסחת דעת. אם בוחרים צימר עם בריכה, יש לוודא שהבריכה מגודרת באופן שאינו מאפשר כניסת ילדים ללא השגחה, ובגדר יש שער עם נעילה אוטומטית. מצופים יכולים לסייע אך אינם מהווים תחליף להשגחה הורית. גם בנופש, יש לקבוע בכל רגע נתון מי המבוגר האחראי, ועליו להיות בהשגחה מלאה ללא הסחת דעת".